Video: Sådan dannede Virklund Outdoor sin nye forening og fik succes

Involvering og et fælles mål var vigtige elementer, da Virklund Outdoor skulle lave sin forening. I dag har foreningen succes og glade medlemmer.

Hos Virklund Outdoor er naturen hver måned ramme for kanoture, mountainbike, lege i skoven og en masse andre aktiviteter for både børn og voksne. Der er en aktiv bestyrelse, glade medlemmer og samarbejde med lokale aktører.

Men inden de nåede dertil, tog den spirende forening en række skridt, der hjalp dem godt på vej.

“Vi startede op med nogle udviklingsmøder med en kreds af mennesker, vi vidste var interesserede i det her,” siger formand Thomas Hviid Madsen.

“På to udviklingsmøder fandt vi vores fælles drøm og mål for foreningen. Jeg tror, det er derfor, vi har fået succes. Det hjælper os rigtig meget, at der har været mange inde over, og at mange har bidraget til den fælles drøm,” siger han.

Vedtægter på en halv time

Da Virklund Outdoor i fællesskab havde fundet ud af, hvad foreningens formål og aktiviteter skulle være, var de klar til at danne foreningen. Her møder nogle med drømme om en forening en barriere i form af vedtægter, der kan virke som et bøvlet bump på vejen mod en forening. Men det var ikke tilfældet hos Virklund Outdoor.

“Vi brugte DGI’s digitale vedtægtsgenerator, og efter en halv time havde vi allerede udkastet. Det gjorde det nemt for os,” siger Thomas Hviid Madsen.

“Vedtægterne er jo ikke noget, vi kigger på hver dag, men de er nødvendige for at stifte forening og betyder, at vi kan søge fonde og få støtte fra kommunen. Desuden er det også godt at have i tilfælde af konflikt, fordi dokumentet beskriver, hvordan vi ordner de uenigheder, der kan opstå,” siger han.

Vigtigt at involvere fra start

Nu er det lykkedes foreningen at lave det byfællesskab med aktiviteter i naturen, som de ønskede. Det glæder formand Thomas Hviid Madsen.

“Vi har givet folk flere muligheder for at bruge den fede natur omkring byen. Det har været en god proces, og det har været rigtig vigtigt at involvere mange fra start” siger han.

Se videoen i toppen af artiklen og hør mere om Virklund Outdoors tilgang.