Ny jury klar til DM i Foreningsudvikling 2016-17

Både ungdom og erfaring er repræsenteret i juryen, som skal finde DM-vinderne i det 6. DM i Foreningsudvikling

Søren Møller, formand for DGI, på konferencen på Gerlev Idrætshøjskole i september 2016 Foto: Adam Wied Hatting

Der er tradition for årlige udskiftninger i DM-juryen, og DM årgang 6 er ingen undtagelse. De fire nye jurymedlemmer repræsenterer både ungdom og erfaring. De nye er: 

  • Preben Staun,bestyrelsesmedlem i Ældresagen og tidligere næstformand i DIF
  • Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt
  • Noemi Katznelson, professor, centerleder og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning (CeFU) 
  • Jørn Lorenzen, formand for Fåborg Badmintonklub, den ene af tre vinderforeninger ved DM 2015-16

Gengangere i juryen er Søren Møller, formand for DGI, og Hanne Lene Haugaard, medlem af DGI's hovedbestyrelse. Søren Møller har været  fast mand på jury-holdet siden det første mesterskab i 2011.

Hanne Lene Haugaard, har været med i juryen de seneste år i kraft af hendes post som formand for netop DM i Foreningsudvikling. Derudover kan Hanne Lene Haugaard bryste sig af, at hun har prøvet at vinde DM i Foreningsudvikling. Det gjorde hun som formand for sønderjyske Vilstrup UIF, der var blandt vinderne det første år.

I aktion i september 2017

Juryen skal først i aktion i september 2017. Når DM-foreningerne har indleveret deres resultatbeskrivelse, skal jurymedlemmerne vurdere, hvilke foreninger, der bedst mestrer at tænke nyt, realisere deres ideer og involvere mange i foreningens udviklingsproces.

Blandt DM-foreningerne skal de finde tre vindere og en fjerde, som får fiduspokalen for deres indsats i forhold til at motivere og involvere unge.