Stærk besætning i ny DM-jury

Stor viden om foreninger, unge og innovation i årets DM-jury

Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomstudier og formand for Herfølge BK, er med i årets DM-jury. Foto: Palle skov

Den jury, som i september 2016 skal finde de tre vindere af DM i foreningsudvikling årgang 2015-16, består af:

  • Søren Møller, formand for DGI
  • Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier (CUR)
  • Charlotte Bach Thomasson, generalsekretær i DDS
  • Esben Danielsen, direktør i Lokale & Anlægsfonden
  • Hanne Lene Haugaard, formand for DM i Foreningsudvikling og hovedbestyrelsesmedlem i DGI

Det afslørede Hanne Lene Haugaard lige før afslutningen på DM-konferencen 2015 i Vejen Idrætscenter. De to nye jurymedlemmer er Esben Danielsen og Charlotte Bach Thomassen. Med dem på holdet tegner den ny jury stærk på områder som innovation, unge og foreningsliv.

DM i Foreningsudvikling

Se flere artikler om DM i Foreningsudvikling

Innovationsdirektør og spejdergeneral

Esben Danielsen, der siden marts i år har været direktør i Lokale- og Anlægsfonden, var før det direktør for Roskildefestivalens innovationsgruppe. Esben Danielsen har stor erfaring med at udvikle projekter og koncepter funderet på tydelige værdier.  

Charlotte Bach Thomassen er generalsekretær i Det Danske Spejderkorps (DDS). Det har hun været siden juni 2013. Hun kom til DDS fra DGI Storkøbenhavn, hvor hun var projekt- og afdelingschef. Dermed har Charlotte Bach Thomassen både foreningsliv og arbejdet med børn og unge inde under huden.

De to indtager posterne efter Anne Marie Aebeloe, formand for Hørning Puls, der vandt DM titlen i 2015, og Niels Nygaard, som er formand for DIF. 

Foreningsliv og unge

De tre jurymedlemmer, som også sad i dette års jury, Søren Møller, Søren Østergaard og Hanne Lene Haugaard har stor erfaring med foreningsudvikling. De to sidstnævnte blandt andet som formænd for hhv. Herfølge Boldklub og sønderjyske Vilstrup IUF.

Søren Østergaard, som også er leder af Center for Ungdomsstudier, har desuden stor viden om unges motiver for at involvere sig i idræt og foreningsliv.

Vanskelig opgave

Juryen træder først sammen til september næste år, når DM-foreningerne har afleveret deres resultater. Til gengæld kommer de ikke på nogen helt nem opgave. De skal nemlig vurdere i hvor høj grad foreningen har

• sat retning for udviklingen og forfulgt sine mål
• lagt nye innovative vinkler på udviklingen af foreningen
• involveret og motiveret centrale personer i og omkring foreningen i processen.

Som i år kåres tre vindere og der uddeles en fiduspokal til den forening, der er bedst til at forny foreningen for og med unge.