Følg med i DM i Foreningsudvikling

20 foreninger er med i den 7. udgave af DM i Foreningsudvikling, som starter ved en konference lørdag den 30. september i Ollerup. Konferencen er også ramme om en festlig finale for de 20 foreninger, der slutter DM 2016-17.

Bedste idé 2017

I september 2017 vandt Andst U&I fiduspræmien ved DM i Foreningsudvikling 2016-17. De imponerede juryen med Event Andst, et event team for og med unge.

I oktober løb Event Andst så med førstepladsen og en præmie på 2.000 kroner, som vinder af dette års afstemning om DM-foreningernes bedste idé. Juryen havde udtaget de 10 bedste idéer til en afstemning, som løb af stabelen medio oktober.

Flere end 200 foreninger har deltaget i DM i Foreningsudvikling siden, det første mesterskab blev skudt i gang i september 2011. Lørdag den 30. september starter et nyt kuld på 20 foreninger 7. runde. Det foregår ved en konference på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Konferencen afsluttes med en festlig finale, hvor tre vindere af 2016-17 kåres. Derudover uddeles en fiduspræmie til den forening, der har været bedst til at involvere unge. 

Se billeder og statements fra konferencen.

Spot fremtidens foreningsliv og træn nu 

På konferencen i Ollerup er der masser af inspiration at hent både for nye og erfarne DM-foreninger.

Dagen starter for eksempel med et oplæg som har titlen "Spot fremtidens foreningsliv - træn nu!" Oplægget leveres af den internationalt anerkendte fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator. Liselotte Lyngsø deler ud af sine erfaringer med at spotte trends i forhold til nye foreningsformer, frivillighed og tiltrækningskraft.

Flere runder med inspiration

Dagen byder på workshops med de seneste trends i udviklingsorienterede foreninger. Der er blandt andet emner som:

  • Bliv synlig som forening
  • Når skolen lukker, skabes der nye muligheder!
  • Hvem kan foreningen (også) rumme?
  • E-sport/ Sport på nettet - også i foreningerne?
  • Succes med digitale værktøjer i foreninger
  • Foreningsudvikling via vision og værdier
  • Kom godt i gang med gang
  • Aktive seniorer - hele livet - mellem stolemotion og ironman! Også i din forening?

Festlig finale

Kl. 16 varmer konferencedeltagerne op til kåringen af DM-vindere sammen med Jan Svarrer, komiker, musiker og cand. mag. i dramaturgi.
Jan Svarrer hjælper med at holde spændingen ud, inden juryen præsenterer DM-vinderne.

Og vinderne er ...