Viden og inspiration om motorik

Denne liste giver dig titler og stikord på bøger, hæfter og andre udgivelser om børns motoriske udvikling.

Listen indeholder titler og korte omtaler af materialer, dels fra DGI's hylder, dels om andre udgivelser. 

Udgivelser fra DGI

Børn i bevægelse og leg
Af Katrine Andersen og Gudrun Gjesing 
Grundbog om gymnastik for børn og babyer i teori og praksis. Bogen danner grundlag for uddannelse af instruktører i børnegymnastik og babygymnastik i DGI. Fokus er, at gymnastikken skal være udfordrende for det enkelte barn, give glæde og bidrage til at udvikle erfaringer og identitet i mødet med andre børn.
68 sider. Køb bogen i DGI Butikken.

Bold og leg – et væld af idéer
Bogen er fyldt med ideer til småspil og alternative boldspil. Mange af spillene kender du; fodbold, håndbold, stikbold og så videre, og der findes mange flere. Mange venter bare på at blive opfundet. Bogen lærer dig at tænke kreativt og bruge bolden på måder, du sikkert ikke troede mulige.
Køb bogen i DGI Butikken.

Brug bolden
Af Max Rasmussen og Kirsten Harkjær Larsen 
Idræt for børn skal indeholde sjov, leg, udfordring, begejstring, sundhed og fællesskab. Men hvordan skaber du den rette balance? Hæftet lærer dig at skabe idrætsaktiviteter på børns præmisser, så de får de lyst til at dyrke idræt hele livet. Bogen kan bruges på tværs af boldspil og idrætsgrene.
Køb hæftet i DGI Butikken.

DGI på banen
Af Max Rasmussen og Katja Bødtger
Dette hæfte sammendrager essensen af mange års arbejde og undersøgelser om børn og bevægelse. Bliv klogere og hjælp børnene i din forening, skole eller SFO til at lykkes med deres idræt. Så bliver det hele meget sjovere - for både dig og børnene.
Køb hæftet i DGI Butikken.

Go Fun – Børn, idræt og bevægelsesglæde
Af Anne Rørbek Bomberg, Katja Bødtger, Stephan Junggren og Niels Grinderslev
Det er DGI’s kerneopgave at inspirere og motivere børn og unge til aktiv idrætsdeltagelse. Hæftet giver indsigt i undersøgelser og viden om emnet  og inspiration til arbejdet med børns foreningsdeltagelse.
32 sider. Download her.

Kroppen er hovedsagen
Af Karen Barfod, Edith Grunnet, Knud Åge Nielsen og Peter Schultz
Grundbog om børns udvikling med viden til dig, der er lærer, instruktør eller pædagog. 
140 sider. Køb den i DGI Butikken.

Slip legen fri
Af Anne Brodersen, Mads Brodersen, Max Rasmussen og Kirsten Harkjær Jensen
Hæftet giver inspiration til at lade leg, sansemotorik og læring gå op i en højere enhed med fokus på stimulering af børnenes primære sanser: labyrintsansen, taktilsansen (følesansen) og kinæsthesiansen (stillingssansen). gennemtestede værktøjer til dit arbejde med børn som pædagog, børnetræner eller forælder.
23 sider. Køb den i DGI Butikken.

Udgivelser fra andre

Motorik og bevægelse i børns liv
Af Gudrun Gjesing, Balder Brøndsted, Helle Østergaard, Edith Grunnet og Jens Ole Jensen
En antologi, der diskuterer hvordan forskellige traditioner og definitioner kan bidrage til en helhedsorienteret forståelse af motorik og bevægelse med henblik på at fremme børns livskvalitet. Bogen er for alle, der arbejder med børn indenfor dette felt og giver både en masse teori og viden om det i praksis.
- udgivet på forlaget Gyldendal 2013. 68 sider.

Sans for bevægelse
Af Ole Lund og Jens-Ole Jensen
En antologi i 11 kapitler, skrevet af forskere med hver deres vinkel på bevægelse, sætter en tyk streg under, at bevægelse er meget mere end fysisk aktivitet og sundhed. Bevægelse har også en sanselig, følelsesmæssig og social dimension. Det er gennem bevægelse, vi lærer og forstår verden og bliver til dem, vi er. Bogen er primært for pædagoger og andre med interesse for bevægelse og pædagogik. 
- udgivet på Hans Reitzels Forlag 2020, 230 sider.

Tilbage til vores tema om motorik