Sådan skaber I et motiverende miljø

Tag med til landsbyklyngen Midt i Norddjurs og hør om, hvordan man her bruger projektcaféer og nye mødeformer til at skabe et miljø, hvor idéerne blomstrer, og drømme bliver til virkelighed.

I podcasten møder du Ikki Lyng Knudsen, der står i spidsen for landsbyklyngen Midt i Norddjurs, og Anton Høegh, der er formand for Det Maritime Hus.

Du bliver klogere på, hvordan man organiserer en projektcafé, der samler områdets ildsjæle, og du får gode råd om, hvordan man kan give luftige idéer et anker ned i virkeligheden, så de efterhånden kan blive til konkrete projekter.

Hør podcasten:


Det motiverende miljø

Hvordan kan man skabe et miljø, der giver ildsjæle den opbakning og det netværk, der skal til, for at de kan omsætte gode idéer til virkelige tiltag?

Det er der gode erfaringer med i landsbyklyngen Midt i Norddjurs. Her eksperimenterer man med at bruge andre mødeformer end de traditionelle, og her holdes jævnlige projektcaféer. På den måde er det lykkedes at få nye frivillige til at indgå i en lang række initiativer, der blomstrer nedefra.

Et af dem er Det Maritime Hus på Bønnerup Havn, som journalisterne Jonna Toft og Søren Prehn besøger i denne podcast.

Bag huset står en forening med 350 medlemmer, der kan låne kajakker, joller, SUP-boards, våddragter og andet grej i huset. Samtidig er huset blevet et samlingssted for lokalområdet.

Læs de gode råd fra podcasten: 5 gode råd: Skab et motiverende miljø.

Dette er andet afsnit i serien: Find ind til motivationen.

Serien er produceret af Jonna Toft og Søren Prehn, Periskop.