Medlemssystemer

Medlemssystemer hjælper jer med at holde styr på alle de aktive i jeres forening. Læs mere her og find det rette system for jer.

En forenings administration består blandt andet af medlemshåndtering, kommunikation og regnskab. Heldigvis kan man hente digital hjælp til at løse opgaverne. Man kan for eksempel vælge ét system, der kan håndtere det hele, eller flere systemer, der spiller sammen.

DGI anbefaler, at I som forening overvejer systemerne Conventus og Holdsport.

Conventus

DGI har siden 2009 samarbejdet med Conventus for at sikre, at der fandtes et stabilt medlemssystem til DGI’s idrætsforeninger.

I alt er der cirka 2000 af DGI's foreninger, der anvender Conventus, og samtidig bruger 25 kommuner Conventus til facilitetsbooking. Mange af disse kommuner stiller gratis Conventus-licenser til rådighed for foreningerne i kommunen.

Der er mulighed for automatisk indberetning af medlemstal fra Conventus til CFR og synkronisering af foreningsledelsens- og instruktørernes kontaktoplysninger mellem Conventus og DGI (Foreningsservice). Derudover bliver der også vist aktivitetstilbud fra Conventus i DGI’s service Træn Lokalt.

Læs mere om Conventus' funktioner her.

Holdsport

DGI har i 2018 indledt et samarbejde med Holdsport. Fra Holdsport kan foreningerne også indberette medlemstal automatisk.

DGI mener at Holdsport er et godt alternativ for de foreninger, der i dag anvender Excel til deres medlemsstyring.

Da Holdsport kan anvendes uden ekstra omkostninger til medlemsstyring, er der ikke en økonomisk barriere for at skifte Excel-arket ud med Holdsport.

Samtidig får I den sikkerhed, at Holdsport håndterer dataansvaret, der er kommet med Persondataforordningen - blandt andet sletning af data og sikring af det enkelte medlems ret til at se egne data og få dem slettet.

Alt dette håndterer Holdsport for foreningen, som også får en mulighed for let kommunikation med medlemmerne og en hjemmeside.

Læs mere om Holdsports funktioner her.