Traditionel foreningsidræt er ikke cool nok til de unge

I Hundslund Idrætsforening har de succes med at tiltrække unge medlemmer, efter de har oprettet en afdeling for parkour på lige fod med håndbold, fodbold og badminton.

Parkour er oprindeligt en undergrundsaktivitet fra Frankrig, men nu en idræt i fremgang i Danmark. Aktiviteten udføres ofte i storbyens rum, hvor børn og unge mødes uorganiseret og flytter deres kroppe fra afsatser, trapper, tage, og hvad der ellers er til rådighed.

Netop outdoor elementet spiller ind på tiltrækningen hos de unge.

"Jeg har selv tre drenge i alderen 9-16 år og har med de to ældste oplevet, at det der med traditionel forenings-idræt måske ikke helt er cool nok. Vi spottede, at parkour rykkede. Og hvis du vil være en moderne idrætsforening, er du nødt til at rykke med,” siger initiativtager Irene Bro Dahlgaard.

Hundslund Idrætsforening tilbyder prøvetræning hver torsdag og nye dukker op næsten hver gang – og fra andre byer i Odder Kommune. Aldersgruppen spænder fra 8-17 år.

”Vi har efterhånden en stor gruppe af drenge, der møder troligt op til træning. Det er en idrætsaktivitet, hvor nærmest alle muskelgrupper bliver rørt. Samtidig er det sjovt, det forbedrer koordinationsevnen og er en aktivitet i konstant udvikling,” siger Irene Bro Dahlgaard.

Læs mere: Hundslund IF – Parkour