Lav en medieliste: Vigtigt værktøj når du vil kontakte pressen

En opdateret liste over kontaktpersoner på de forskellige medier er et vigtigt redskab, når din forening skal opbygge en god relation til journalisterne.

Det kan være svært at komme i pressen. Men det bliver nemmere med en opdateret liste over mediernes og journalisternes kontaktoplysninger.

Et simpelt, men nødvendigt værktøj

Opret en liste med e-mailadresser og telefonnumre på

  • kontaktpersoner på lokale og regionale medier inderfor jeres felt.
  • journalister, der kan være relevante for din forening.
  • chefredaktøren. 

Medierne har som regel et website, hvor du kan finde disse oplysninger. Men den mest opdaterede version finder du ofte i mediernes kolofoner og bylines, det vil sige navne på de journalister, der har skrevet relevante artikler eller allerbedst via et telefonopkald.

Listen kan være et Excelark, hvori du hele tiden opdaterer dine kontakter. Du kan også lave en adresseliste i dit mailprogram, så du kan maile stof til relevante personer, uanset hvor du befinder dig. Hvis du mailer til flere medier på én gang, så husk at skjule de øvrige modtagere enten ved at sende bcc eller enkeltvis.

Og husk, at pressearbejde handler om at opbygge gode relationer til pressen. Sørg for, at du ikke spammer dine kontaktpersoner med ubetydelige nyheder! 

Husk at opdatere jævnligt

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum gør hovedrent på listen. Tjek at din liste er opdateret, og at der for eksempel ikke har været udskiftning på redaktionen.