16-årige Natasja vinder Super-Gejst-Spreder-Prisen

Gennem coronakrisen har det hverken været nemt at være forening eller frivillig. Netop derfor er der grund til at hylde de mange frivillige, som har holdt gejsten oppe i foreningslivet.

Det gør vi i DGI i samarbejde med INTERSPORT og den nye fælles pris ”Super-Gejst-Spreder-Prisen”. På Fyn blev det 16-prige Natasja Laursen fra Nyborg GIF Håndbold der vandt prisen for sit store initiativ under corona.

Normalt træner Natasja U11-pigerne i håndbold, men under corona har hun lavet lege og konkurrencer og haft stort fokus på bevægelse, det sociale og hele fællesskabet omkring sporten. Samtidig med hun selv har været ét stort smil og har kæmpet – og lykkes – med at holde gejsten oppe ved pigerne.

Turen går til Amsterdam

Til de ugentlige onlinetræninger har Natasja blandt andet lavet onlinespil med styrketræningsøvelser, Kahoot quiz om håndboldregler, sport og mad. Det seneste påfund er at hun har lavet en fælles gå-/løbetur hvor ”målet” er Amsterdam. Pigerne har hver uge meldt deres tilbagelagde kilometer ind til Natasja, som har samlet dem, og gjort det til at fælles rejse hvor hun har fortalt pigerne hvor langt de nu er nået med en sjov fortælling om hvor de overnattede og spiste.

”Jeg synes, at jeg har været god til at holde gejsten i træningen og starte noget nyt. Jeg har ledt på nettet efter sider med sjove lege og hygge og samtidig haft fokus på at få motion ind over” – siger Natasja Laursen.

”Vores egen datter har næsten spillet håndbold ligeligt fordelt i hal og online og vi er ikke i tvivl om Natasjas online samling, lyst til pigerne, og ALTID glade væremåde har hjulpet til at fastholde medlemmer i foreningslivet. Stor tak til Natasja for din lyst til pigerne” – udtaler Karina Dalum, mor til Mathilde på U11-holdet.

Tydelig stolt og beæret

Natasja havde hverken regnet med at få en pris, eller at så mange ville stå der for hendes skyld. ”Jeg troede bare, at jeg skulle ud at gå med min mor” – siger Natasja med et smil, tydelig stolt og beæret med pokalen og den store check på 5.000 kr. til INTERSPORT under armen.

Hun fortsætter: Jeg træner jo bare pigerne fordi det gør mig glad og jeg synes det er fedt at udvikle spillerne og lære dem at kende, og vi har fået et godt sammenhold på holdet. Selvom jeg er træneren så kan vi snakke om stort set alt.

Frivillige sikrer fællesskabet

”Super-Gejst-Spreder-Prisen er delt ud i DGI’s landsdele, og der har været knap 1.000 indstillinger i alt. I DGI Fyn modtog vi 80 indstillinger til kandidater der har gjort en usædvanlig stor indsats for at holde gejsten oppe i foreningslivet under corona. Vi kunne desværre kun kåre én vinder, men vi håber at alle der har indstillet en kandidat vil give deres skulderklap videre til netop den person – det fortjener de alle.

Alle de frivillige, som yder en kæmpe indsats for at vi andre kan dyrke vores idræt og have gode oplevelser sammen, fortjener altid skulderklap. Denne Corona-tid har understreget betydningen af de frivilliges arbejde og de har udvist kreativitet og vilje til at finde nye løsninger for at fastholde både vores aktivitet og fællesskab. Vi har mærket både fysisk og mentalt, hvor meget vi har brug for fællesskaberne i en tid, hvor vi har måtte undvære dem. Det er endnu en gang her, at vi skal takke de frivillige ildsjæle der gør en forskel for os hver især" – udtaler Gitte Madsen, formand for DGI Fyn.

Om Super-Gejst-Spreder-Prisen

DGI og INTERSPORT er gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger, der har ydet en ekstra indsats under corona. Til stor glæde for alle os, der elsker idræt og fællesskab under navnet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Fyn og 13 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT.