Video: 5.000 flere børn og unge skal med i foreningslivet i Høje-Taastrup Kommune

Få kan være i tvivl om, at idræt og bevægelse er den direkte vej til glæde og fællesskab. Når vi bevæger os, stiger humøret.

Læs også: Lejre Kommune bliver landsdelens første visionskommune

Vi får mere overskud til os selv og andre. Hvad enten vi går en tur med naboerne, cykler en tur i det grønne, er i svømmehallen eller finder den helt rigtige idræt at dyrke i en forening, er der masser af gevinster at hente. Nu skal endnu flere med i fællesskabet i Høje-Taastrup Kommune, der bliver Bevæg dig for livet-visionskommune.

Høje-Taastrup Kommune har et stærkt foreningsliv, og i flere år har lokale foreninger og institutioner samarbejdet med kommunen om at styrke bevægelsesglæden og fællesskabet. Flere har oplevet glæden ved et aktivt liv, men der er stadig mange, der ikke er en del af de aktive fællesskaber eller er aktive på egen hånd. Med partnerskabet med DIF og DGI vil Høje-Taastrup Kommune arbejde på at skabe endnu bedre muligheder for, at alle kan få et aktivt liv.

Endnu flere skal være fysisk aktive

Med Bevæg Dig For Livet skal Danmark være verdens mest aktive nation i 2025. Det er en ambitiøs målsætning, som Høje-Taastrup Kommune vil bidrage til med et mål om, at 9.500 flere af kommunens borgere skal være fysisk aktive. Flere børn skal med i foreningslivets fællesskaber, og flere voksne skal være aktive i og udenfor foreningslivet. 

”Som visionskommune vil vi blandt andet arbejde for at få 5.000 flere børn og unge under 25 år med i foreningslivet hos vores fantastiske foreninger. Vi vil samarbejde med foreninger om tilbud til begyndere og motionister i alle aldre. Vi vil udvikle eksisterende faciliteter og blive bedre til at bruge dem, vi har. Vi vil sikre bevægelsesforløb for alle daginstitutionsbørn med foreninger og foreningsforløb for alle skolebørn. Kort sagt arbejder vi på at gøre det nemt og sjovt at være aktiv hele livet”, siger borgmester Michael Ziegler.

Samarbejde på tværs

De kommende fem år skal der skabes gode rammer for bevægelse og fællesskaber på tværs af foreninger, frivillige, kommunale centre, samråd, DGI og DIF. Det handler kort og godt om at sætte Høje-Taastrup i bevægelse, fortæller DGI Midt- og Vestsjællands formand, Bruno L. Hansen:

”Vi glæder os til at være med til at få endnu flere aktive mennesker i kommunen. Her er der stort engagement og mange gode indsatser at bygge videre på. Vi ved, at det giver resultater, når man arbejder sammen på tværs mod det samme mål”.

Per Nedergaard Rasmussen, der er leder af den kommunale enhed i Bevæg Dig For Livet, er glad for det høje ambitionsniveau i kommunen:

”Høje-Taastrup er ikke bange for at sigte højt, når det kommer til idræt og bevægelse. Det er den nye idræts- og bevægelsespolitik et tydeligt bevis på. Hvis kommunen lykkes med at få 5.000 flere aktive børn og unge i foreningslivet, så vil det skabe et stærkt fundament for et langt og aktivt liv. Hos DGI og DIF ser vi frem til at understøtte kommunen i opfyldelsen".