Brøndagerskolen har fået endnu mere bevægelse og leg på skemaet

De fleste ved, at det er sundt at bevæge sig, men hvordan får man sat det på skoleskemaet? Det har Brøndagerskolen i Albertslund fundet svaret på sammen med idrætsorganisationen DGI.

”Høj som et hus”, ”Mine Fødder” og ”Solens Stråler” er blot nogle af de lege, der har været på skemaet på Brøndagerskolen siden januar. Sammen med DGI har børn og voksne arbejdet målrettet på at få mere leg og bevægelse ind i skoledagen.

Den første af sin slags

DGI har stor erfaring med at certificere daginstitutioner og skoler, hvor idræt, leg og bevægelse bliver gjort til en naturlig del af dagen. Brøndagerskolen er den første skole indenfor specialområdet, som DGI certificerer.

”Vi har haft et utroligt godt samarbejde med personalet på skolen, der har stor faglig ekspertise. Hos DGI ved vi en masse om idræt, leg og bevægelse og hvorfor det er sundt. Sammen har vi omsat det til en hverdag med mere bevægelse”, siger Kit Frøling, der er konsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

”Mange af børnene har ikke mulighed for at gå til idræt i fritiden, derfor er det vigtigt, at de får bevæget sig i løbet af skoledagen. Det er godt for deres krop og trivsel. Vi har arbejdet med at sætte glæden i centrum og styrke fællesskabet gennem en masse lege og bevægelse for både børn og voksne. Det har været en fornøjelse at se, hvordan de er gået til den”.

Olympisk fejring

Brøndagerskolen fejrer certificeringen ved den årlige sommerfest med olympisk tema. Her får børn og voksne også chancen for at lege, sanse og bevæge sig til forskellige workshops.

”Vi har altid haft fokus på bevægelse, og samarbejdet med DGI har givet os nye vinkler og ideer både til, hvordan vi kan tænke leg og bevægelse ind i dagligdagen, og til måden vi kan arbejde systematisk med høj og lav arousel hos eleverne på. Her tænker vi især, hvordan vi i sansemæssig forstand veksler mellem aktivitet og mindfulness”, siger Rasmus Gamborg Grøn, der er afdelingsleder på skolen.

Også på rådhuset er der begejstring for skolens fokus på bevægelse.

”Jeg ved, at Brøndagerskolen altid haft fokus på bevægelse og sansemotorik. Med skolereformen blev der sat ekstra fokus på bevægelse i hverdagen. Og nu har Brøndagerskolen taget den et skridt videre med idrætscertificeringen. Det er flot, synes jeg. Og jeg er sikker på, at det vil bidrage positivt til både børn og voksnes trivsel og skabe flere glade dage,” siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.