Sorø Kommune får sved på panden og godt sammenhold

Sammen med lokale foreninger arrangerer DGI personalesports-dage eller faste forløb i eller i forlængelse af arbejdstiden.

DGI og lokale instruktører sikrer motion på arbejdspladsen. Her er det medarbejdere i Sorø Kommune der får sved på panden og smil på læben. Foto: Steen Ulrik Hansen

Medarbejdermotion i arbejdskalenderen

En aktiv arbejdsplads giver glade og effektive medarbejdere.

Ud fra den devise står DGI klar til at tilbyde idrætsaktiviteter til virksomheder og offentlige arbejdspladser.

DGI arbejder for, at langt flere danskere kommer til at dyrke motion, og sammen med lokale foreninger kan DGI tilbyde arbejdspladser og medarbejdere hjælp til at få motion ind i hverdagen – til glæde for alle parter.

”Undersøgelser viser, at motion giver effektive medarbejdere. En times motion bliver hentet ind på de øvrige timer via den energi, motionen udløser”, siger Lise Steenberg, der er DGI Midt- og Vestsjællands koordinator for DGI’s særlige tilbud til arbejdspladser.

Det ene er fast medarbejdermotion en eller flere gange om ugen, det andet er særlige personalesportsdage.

En aktiv dag for alle

”Vi kan stå for at arrangere en aktiv dag for alle medarbejdere, uanset om det er 20 eller 1000. Vi skræddersyr dagen med aktiviteter, der passer med ønskerne fra arbejdspladsen og sørger selvfølgelig for, at udvalget er så bredt, at alle kan være med”, fortæller Lise Steenberg.

Personalesportsdagen foregår i samarbejde med foreninger i området, da de ofte kan stille med dygtige instruktører og de remedier, der er brug for.

Samtidig har foreningen det incitament, at de forhåbentlig får vækket lysten til noget idræt hos deltagerne på sportsdagen og efterfølgende melder sig ind i foreningen, og på den måde får både foreninger, arbejdsplads og den enkelte medarbejder noget ud af det.

En personalesportsdag er en rigtig sjov dag, som vi kun kan anbefale. Vi får et bedre arbejdsmiljø og forebygger gener og nedslidning. Samtidig bidrager motionen og fællesskabet samtidig til det daglige samarbejde og den gode borgerservice.

Claes Rosenkrands, arbejdsmiljøkonsulent i Sorø Kommune

Sorø Kommune er en af de arbejdspladser, der har prøvet en hel dag med inspirerende motion arrangeret af DGI, og kommunen har valgt at fortsætte med en årlig motionsdag.

”Sjove aktiviteter er med til at sætte fokus på trivsel og motion – samt ikke mindst fælleskab. Det kendskab, man får til hinanden, når man er sammen sådan en dag, bidrager til det daglige samarbejde og den gode borgerservice. Samtidig får vi et bedre arbejdsmiljø og forebygger gener og nedslidning. Det er en rigtig sjov dag med mange følgefordele, så vi kan kun anbefale konceptet”, fortæller Claes Rosenkrands, der er arbejdsmiljøkonsulent i Sorø Kommune, som i 2016 kører personalesportsdag for anden gang i samarbejde med DGI.

Social motivation en gang om ugen

Konceptet med lokale foreningsinstruktører gælder også i forhold til fast medarbejdermotion, som kan foregå på en eller flere faste dage om ugen.

DGI kan tilbyde medarbejdermotion inden for løb, yoga, fitness og landevejscykling – som alle kan foregå med udgangspunkt der, hvor arbejdspladsen hører til. Også tennis er på programmet, men det foregår så i den lokale klub.

”Også her er det vigtigt, at alle kan være med. Det sociale ved medarbejdermotion betyder rigtig meget, både som motivation for deltagerne og for sammenholdet på arbejdspladsen. Vi niveauopdeler vores aktiviteter, så alle kan være med. Men vi kører ikke hårde træningsprogrammer eller træner op til maraton”, siger Lise Steenberg.