Esport event vender sigtekornet mod unges fællesskaber

Mørkøv Esport fik 5000 kroner fra ImpulsPuljen til at holde Fortnite Sjællandsmesterskab 2023.

Mørkøv Hallen var fyldt til bristepunktet med gamerstole, lysende tastaturer og knap 100 unge, da DGI Sjællandsmesterskabet Featuring Fortnite blev afholdt lørdag den 17. juni. 

Med støtte fra ImpulsPuljen havde Mørkøv Esport i samarbejde med Holbæk Esport, Sørby Esport og DGI Midt- og Vestsjælland stablet arrangementet på benene.  

Det var 18-årig Kasper Hansen, som havde søgt midlerne fra ImpulsPuljen, og det var fællesskabet, som var den primære motivation for at arrangere eventet: 

”Det kan samle børnene fysisk i stedet for at de sidder på deres eget værelse og snakke sammen over forskellige medier. Her bringer vi dem sammen, så de kan møde hinanden. Vi gør meget for, at de får en fysisk og social del, som vi synes er rigtig vigtig for gamere,” fortæller Kasper Hansen, som selv er frivillig træner i Mørkøv Esport. 

Mørkøv Esport.jpeg(Her overrækker Christina Beck Darmer fra Velliv midler til Kasper Hansen, frivillige træner i Mørkøv Esport)

Ud af værelserne, ind i foreningerne  

Syv foreninger var repræsenteret ved Sjællandsmesterskabet, og netop foreningslivet var også et af de helt store fokuspunkter på dagen. Arrangementet havde til formål at vise fordelene ved at dyrke Esport i en forening, fremfor at sidde på værelset. Henrik Lehmann, formand i Mørkøv Esport fortæller: 

”Dét en forening kan, er, at du får venner. Du får et fællesskab. Når du sidder derhjemme, kan du gemme dig bag en skærm. Det gør du ikke i en forening. Der kommer du ud og er sammen med ligeværdige.” 

Ifølge Henrik Lehmann er de frivillige trænere en vigtig ingrediens i opskriften på at få de unge ind i foreningerne: 

”Det er vigtigt at gøre noget for unge mennesker, så de ikke sidder derhjemme på værelserne, men kommer ud og er sammen i et fællesskab. Derfor er det også vigtigt at få de dygtige trænere ind, så de kan hjælpe de andre, så vi alle kan være en del af det her." 

For Kasper Hansen er muligheden for at gøre en forskel for de unge en stor motivationsfaktor: 

”Jeg kan godt lide at hjælpe børnene og lære fra mig. Jeg har spillet Counter Strike selv i rigtig mange år, og så er det oplagt, at jeg kan lære det fra mig. Det ville jeg gerne have haft, da jeg var mindre - en træner, som kunne fortælle mig, hvad der er god, og hvad der er dårligt. Så det kan jeg selv være nu.”  

Om Fortnite

Fortnite er et online spil, der kan spilles alene eller i hold. Spillerne bliver kastet ud på en øde ø og skal derefter konkurrere mod andre om at være den sidste overlevende.