Få ekstra hjælp til at udvikle din forening

Med støtte fra Spar Nord Fonden kan 20 foreninger i DGI Midt- og Vestsjælland få et særligt foreningsudviklingsforløb

Tre bestyrelsesmedlemmer i Vor Frue IF gik glade fra møde i Spar Nord Bank i Roskilde, da de blev vindere af 10.000 kroner for en god ansøgning om at være med i ”Stærk i forening”. De tre er Lars Hansen, Henrik Stisen og Jens Pedersen – stående sammen med Marianne Høyer fra DGI Midt- og Vestsjælland og Kasper Overgaard Bæk, direktør Spar Nord Bank Roskilde. Foto: Christina Nowak Nielsen

20 foreninger i DGI Midt- og Vestsjælland får i 2015 og 2016 en ekstra fordelagtig chance for at udvikle sig. Med Spar Nord Fonden som hovedsponsor står DGI for et særligt udviklingsforløb, ”Stærk i forening”, og her får foreningerne mulighed for at få hjælp til det, der lige præcis er en udfordring hos dem.

For at gøre ekstra opmærksom på dette forløb satte Spar Nord Fonden ekstra 10.000 kroner på højkant som præmie til den forening, der inden 4. oktober havde leveret den bedste ansøgning – og som samtidig var tilmeldt et informationsmøde i Spar Nord Bank i Roskilde onsdag den 7. oktober.

11 foreninger i DGI Midt- og Vestsjælland nåede at søge inden denne dato – og vinderen er nu fundet. Det blev Vor Frue Idrætsforening, der med egne ord er gået lidt i stå.

Spark bagi

- Vi har mange ting, vi er stolte af, men vi er fire i bestyrelsen, der knokler for at få foreningen udviklet, og vi er nok gået lidt i stampe. Vi er et lille lokalsamfund med en lokal kultur, som vi gerne vil fastholde. Men vi har brug for et spark bagi, så det håber vi at kunne få med et DGI-forløb, fortæller formand Lars Hansen.

I første omgang får klubben nu 10.000 kr., og Lars Hansen regner med, at de kommer til at gå til børn i gymnastikafdelingen.

2.000 for 10.000

I alt 60 foreninger i DGI Nordjylland, Østjylland samt Midt- og Vestsjælland bliver udvalgt til at være med – 20 i hvert område. Foreningerne bestemmer selv, hvad de vil have hjælp til.

Frist for at komme med i ”Stærk i forening” udviklingsforløb er 20. oktober 2015. Det koster normalt 10.000 kroner at være med, men her slipper foreningerne med 2.000 kr. – resten betaler Spar Nord Fonden.

Vor Frue IF er dog endnu ikke sikker på at komme med blandt de 20 foreninger.

50 procent er 200 flere i Vor Frue

- Men selvfølgelig står Vor Frue stærkt, når de nu har leveret den bedste ansøgning blandt dem, der nåede at være klar inden 4. oktober. Men fristen er jo 20. oktober, så mange flere kan nå at komme med, siger projektleder i DGI Midt- og Vestsjælland, Marianne Høyer og tilføjer, at valget af Vor Frue IF bliver spændende at følge på to fronter.

- Vi er jo spændte på, hvordan vores ”Stærk i forening” kommer til at gå, når vi nu begynder at rulle det ud, men det bliver også sjovt at følge en så geografisk afgrænset forening i forhold til den store vision, Bevæg dig for livet, hvor vi har et mål om, at 75 procent af alle danskere skal være idrætsaktive i 2025, og 50 procent af dem i forening.

Vor Frue har inklusive sit lille opland ca. 1000 indbyggere – og foreningen har i dag ca. 300 medlemmer.