Ny pulje: Nu kan idrætsforeninger i det midt- og vestsjællandske male by og land gul

Har du og din forening en fantastisk ide, der kan gøre Tour de France-starten i Danmark til en endnu større fest i jeres lokalområde? Så bidrager Danske Bank med 100.000 kr. til en særlig initiativ- og aktivitetspulje, som alle medlemsforeninger i DGI Midt- og Vestsjælland kan søge.

Fra 1. til 3. juli lægger Tour de France som bekendt vejen forbi Danmark, og 2. juli rammer Tour feltet og hele dets karavane landevejene i det midt- og vestsjællandske.

Hvem kan søge

Idrætsforeninger, der er medlem af DGI Midt- og Vestsjælland, kan søge op til 10.000 kroner til aktiviteter i forbindelse med etapen til Tour de France 2. juli.

”I Danske Bank ønsker vi at støtte de frivillige initiativer og forløse det potentiale, som kan bidrage til at gøre dagen til en endnu større oplevelse for os alle. Sammen med vores afdeling Forening Direkte stiller vi derfor 100.000 kroner til rådighed. Forening Direkte er skabt for at gøre den økonomiske administration i foreninger så nem som mulig, så foreningsledelsernes tid i endnu højere grad kan bruges på det, de brænder for. Vi glæder os meget over den samarbejdsaftale, vi har indgået med DGI Midt- og Vestsjælland frem mod Touren”, siger Torben Stevold, der er områdedirektør i Danske Bank.

Stærke fællesskaber

Der er lagt i ovnen til en ægte cykelfest, når Tour de France for første gang i historien kommer til Danmark. Men det er ikke kun idrætsforeninger med landevejscykling på programmet, der kan være med. Uanset hvilken idræt I brænder for, er det en anledning til at dyrke og styrke fællesskabet omkring en festlig ide.

”Tour feltet kommer gennem seks kommuner den dag, og hvem er bedre til at vise de lokale fællesskaber og lave en motionsfest langs ruten end de lokale idrætsforeninger? Det er en oplagt mulighed for at samle foreningens medlemmer og blive en del af det store fællesskab. Jeg glæder mig til at se, hvad kreativiteten fører med sig af festlige indslag”, siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Fra ide til handling

Hvis I har en idé til et festligt initiativ, som I gerne vil realisere langs ruten 2. juli 2022, så lad os høre fra jer. Der var ansøgningsfrist 1. maj 2022.

Find kreativiteten frem

Skal børnegymnasterne lave opvisning i gule trøjer, skal hallen males gul eller samler I alle fodboldgutter til gul fest langs ruten? Kun fantasien sætter grænser – sæt i gang.