FK Odsherred Håndbold er ekspert i at sige pænt goddag

Det kom bag på Camilla Maria Lynge, da hun under en helt almindelig træning blev overrasket med blomster og diplom som bevis på, at hun og klubben er ekstra gode til at tage imod nye medlemmer.

Det er ikke altid lige nemt at være den nye i klubben, men i håndboldklubben i Odsherred er det ingen sag. Nu har klubben får bevis på, at den er ekstra god til at sige velkommen til.

”Hun og bestyrelsen gør et kæmpe arbejde for de eksisterende medlemmer, hun er også rigtig god til at tage imod nye medlemmer og finde på nye aktiviteter. Udover at være formand, så tager hun da også lige tid ud af sin travle kalender til at træne U4-U8 og U12 pigerne. Det er da sejt. Som ny træner i klubben er hun også en kæmpe støtte, når jeg har spørgsmål. Og det er uanset hvilken tid på døgnet, jeg ringer og skriver. Tak Camilla”.

Sådan skrev Karina Maria Jensen på Facebook, da idrætsorganisationen DGI som en del af Velkomstalliancen i uge 4 satte ekstra fokus på den gode velkomst. Blandt de mange gode eksempler på gode velkomster løb FK Odsherred Håndbold med sejren i DGI Midt- og Vestsjælland.

En stærk klub i ryggen
Camilla Maria Lynge er både formand og træner i klubben. Til en helt almindelig træning en helt almindelig torsdag aften blev hun overrasket med diplom og blomster som bevis på, at hun er mere end almindelig god til at tage imod nye medlemmer.

”Det havde jeg ikke lige forventet. Vores trænere er gode til at få nye medlemmer til at føle sig velkomne, så de hurtigt bliver lige så stor en del af holdet, som de, der spiller i forvejen. På den måde bliver de en del af den fællesskabsfølelse, vi har. Det synes jeg, vi alle er gode til, så det er ikke kun mig. Jeg har en meget velfungerende klub bag mig”, siger hun.

Fokus på det stærke sammenhold
FK Odsherred Håndbold har med bestyrelsen i spidsen ekstra fokus på den gode velkomst. Ikke kun når det kommer til unge spillere.

”Vi har fokus på rekruttering af nye medlemmer. Fx med håndboldturnering for 4. og 5. klasserne på den lokale skole og forældreinddragelse via nye koncepter. Når forældrene også spiller, så bakker de også naturligt mere op om børnene. På den måde bliver alle længere i klubben. Vi bruger også Facebook både til at styrke sammenholdet internt og til at vise omverdenen, hvad vi laver”, siger Camilla Maria Lynge.

Vi kan alle bidrage
I uge 4 har ”Velkomstalliancen” sat ekstra fokus på den gode velkomst. Alliancens medlemmer spænder fra DGI til Mærsk, ISS og en lang række andre organisationer og virksomheder, har igangsat aktiviteter, der medvirker til at nye borgere får den bedst mulige start i det danske samfund. Ambitionen for velkomstugen har været at lave 1000 velkomster landet over.

”FK Odsherred Håndbold formår med simple værktøjer at skabe et stærkt fællesskab, hvor alle føler sig velkomne. Vi håber, at vi med velkomstugen får sat gang i en national bevægelse, hvor mennesker i hele landet får lyst til at løfte blikket og gøre en lille ekstra indsats for at byde mennesker inden for i vores fællesskaber. Hvad end det er en ny nabo, en ny kollega eller en ny medspiller i foreningen”, siger Carina Vestergård Abildskov, der er konsulent i DGI Midt- og Vestsjælland.