Heidi Pedersen vinder Frivillighedsprisen 2023

Frivillighedsprisen gik i år til Heidi Pedersen, som var udvalgt blandt 30 indstillede kandidater. Til lyden af klapsalver, kunne Heidi gå på scenen til årsmødet i Holbæk Sportsby for at modtage sin hyldest. Hendes ekstraordinære indsats i IF Frem Bjæverskov blev desuden belønnet med 5.000 kr., der skal bruges på at styrke, udvikle og gøre foreningen endnu mere attraktiv.

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Heidi Pedersen onsdag aften fik overrakt DGI Midt- og Vestsjællands Frivillighedspris 2023. Prisen fik hun for sin store indsats i IF Frem Bjæverskov, hvor Heidi har været tilknyttet i 40 sæsoner. Hun er utrættelig i sit frivillige arbejde, og går til opgaverne med et kæmpe drive.   

Jeg har bare lyst til at gøre en forskel, og er mega stolt af denne anerkendelse,” siger Heidi og fortsætter: ”At være frivillig giver mig en enorm energi og glæde. Jeg har altid en fest, når jeg er i hallen, og drager hjem med god energi og godt humør.

Heidi Pedersen, IF Frem Bjæverskov

En af Tordenskjolds soldater
Heidi trådte ind som ”akut” formand for IF Frem Bjæverskovs hovedbestyrelse, og har løftet opgaven med stor succes. Hun er ideolog, udvikler, ”hånds-udrækker”, optimist og en af Tordenskjolds soldater.

Gennem årene har hun skabt en bevidsthed i foreningens afdelinger om, at de må følge med udviklingen og skabe rum til nye tiltag. Foreningen har længe ønsket, at to lokale haller blev bygget sammen, så der kan skabes flere haltider, bedre opvarmningsmuligheder og større fællesskabsfølelse. Den drøm har Heidi taget på sine skuldre, og har, sammen med næstformanden, udarbejdet tegninger og skriv, som tilgodeser alle afdelinger.

Jeg kom ind i IF Frem Bjæverskov som 12-årig, og i år er det faktisk min sæson nummer 40 som frivillig, så det er efterhånden bare blevet en livsstil. Jeg brænder for det jeg gør, elsker det og kan mærke, at jeg gør en forskel. Jeg har et kæmpe drive, en masse idéer, et fedt team bag mig, og sammen kan vi se, at det vi sætter i værk, det lykkes. Det gør bare, at jeg får lyst til at blive ved

Heidi Pedersen, IF Frem Bjæverskov

Stjerneholdet som hjertebarn

IF Frem Bjæverskov er en breddeidrætsforening, som rummer mange sportsgrene. På trods af, at Heidis største interesse ligger i gymnastikken, så vil du kunne møde hende alle steder. Hun står på sidelinjen og hepper med til både fodbold- og håndboldkampe, hun er at finde på paddelbanen og træner flittigt i motionscenteret.

Men Heidis helt store hjertebarn er ’Stjerneholdet’, som hun gennem snart 15 år har kæmpet for at bevare. Stjerneholdet er en del af Jump4fun, som er for børn, der har problemer med overvægt, er motionsuvante, sårbare, eller på anden måde har svært ved at finde en plads i det traditionelle foreningsliv. Som del af Heidis indsats på Stjerneholdet, arrangerer hun blandt andet skovture, bowling og masser af socialt samvær, så også forældre finder et fællesskab med andre, som oplever samme udfordringer.

Heidi har mange kasketter på, for de frivillige hænger som bekendt ikke på træerne. Hun brænder for at lave arrangementer for lokalsamfundet og Stjerneholdet, men også for de frivillige. Heidi står i front for midsommerfest i Bjæverskov, aktivitetsdage/åben hal i skoleferierne og nytårskur for de frivillige i foreningen. Hendes passion for at give til andre og vise, hvad foreningslivet kan, er en stor inspiration for mange, og enormt livsbekræftende. Og derfor er Heidi vinder af Frivillighedsprisen 2023.

Kæmpe stort tillykke til Heidi!

Om Frivillighedsprisen 2023

Frivillighedsprisen 2023 blev uddelt til DGI Midt- og Vestsjællands årsmøde d. 26. april 2023 i Holbæk Sportsby.

Prisen hylder en frivillig ildsjæl, gruppe af frivillige eller en forening, som har stået for et stærkt initiativ, ydet en særlig indsats og som fortjener et kæmpe skulderklap.

Med prisen følger en pengepræmie på 5.000 kr., der skal bruges på at styrke, udvikle og gøre foreningen endnu mere attraktiv. For at komme i betragtning til prisen, skal frivilligindsatsen være tilknyttet en forening, der er medlem af DGI Midt- og Vestsjælland.

Udover Heidi Pedersen fra IF Frem Bjæverskov var også Martin Jacobsen fra Jyllinge FC og Mick Johansen fra Skælskør Boldklub nomineret for deres flotte indsatser for foreningslivet i deres lokalområder. Og de fortjener et kæmpe skulderklap!