Inspiration: Sådan styrker du fællesskabet på afstand

Vi har samlet eksempler på, hvordan idrætsforeninger i DGI Midt og Vestsjælland fastholder fællesskabet i foreningen gennem digitale løsninger. Læs med og bliv inspireret.

Det kan være svært at fastholde det gode sammenhold i idrætsforeningen, når Coronakrisen har aflyst træninger, opvisninger, kampe og arrangementer. Men flere har med digitale løsninger alligevel formået at sprede glæde, motivation og sammenhold blandt deres trænere, instruktører og medlemmer.

Læs også: Fire råd til at opretholde dit immunforsvar

Online træningsstafet

I Brøndby Strands Gymnastikforening har formanden udfordret alle trænere og instruktører til at deltage i en motionsstafet. De skal fortælle, hvordan de får tiden til at gå, vise en træningsøvelse og sende stafetten videre. Stafetten styrker fællesskabet blandt instruktørerne, og motiverer medlemmerne til at træne med hjemmefra. 

Du kan træne med eller hente inspiration på Brøndby Strands Gymnastikforenings Facebookside.

Boldspil med et smil på læben

I Viby IF har old girls træneren Berit Adamsen tænkt kreativt for at holde gejsten oppe hos sit hold, selvom de ikke kan træne sammen, som de plejer. Hver dag lægger hun øvelser på holdets Facebookgruppe med inspiration til træning. Alt fra gåture til styrketræning og selvfølgelig fodboldøvelser. Hun opfordrer desuden spillerne til at tage deres børn med til hjemmetræningen. Udover at holde formen ved lige, så holder spillerne også kontakten ved lige, mens de hepper på og støtter hinanden.

Træn sammen med live streaming

En anden måde at træne sammen – hver for sig - er med live-streaming. I Lynge-Broby IF Gymnastik livestreamer instruktøren Anne Grethe Thede pilates og yoga hjemmefra stuen via Facebook. Her er alle velkomne, også andre end foreningens medlemmer. Du kan finde gruppen Pilates med effekt – LBI på Facebook, hvis du vil træne med eller blive inspireret.

I Kirke Hyllinge IF er der også gang i livestream men via YouTube. Her laver to instruktører live gymnastiktræning med opvarmning, sving, styrke, hop og udstrækning. Træningen er for hele familien og giver med garanti sved på panden. Livestream virker super motiverende for deltagerne, og man får følelsen af at være til træning i foreningen, selvom man træner hjemme i stuen. Du finder Kirke Hyllinge IF’s streamingkanal her.

Læs også: Optimer din gåtur med få og simple tips

Konkurrencer online

En anden måde at fastholde fællesskabet er ved lave interne konkurrencer. Slagelse Boldklub & Idrætsforening har lavet en konkurrence på Facebook og Instagram, hvor medlemmer og følgere skulle dyste om at være bedst til at jonglere med fodbolde. På den måde fik de flere af de unge medlemmer til at jonglere med en sjov konkurrence på deres online platforme.

I Vipperød Boldklub har træneren på herrernes fodboldhold lovet en præmie til de to spillere, der løber flest kilometer, inden træningen starter op igen. Alt løb skal dokumenteres via Endomondo appen og lægges op på holdets Facebookgruppe. Det motiverer spillerne med en sjov intern konkurrence.

Inspiration til din forening

Forhåbentlig er du blevet inspireret af nogle af ovenstående eksempler til at holde sammen på fællesskabet og skabe fysisk aktivitet i din forening. Hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hører også gerne fra jer, hvis I har gode eksempler på foreninger, der styrker fællesskabet i disse Corona-tider.