Lad legene begynde - med et politisk pletskud i Køge

Flere danskere skal inspireres til at dyrke motion og idræt, og alle kan være med. Den 18. august skydes ”Bevæg dig for Livet” i gang i Køge Idrætspark med overraskelser til politikerne.

Når visionsaftalen for Bevæg dig for livet skal underskrives i Køge Kommune, så kommer politikerne også på besøg i Køge Tennisklub. Arkivfoto.
Det kan godt være, at OL er slut. Men i Køge Kommune bliver visionsaftalen for ”Bevæg dig for Livet” skudt i gang onsdag den 18. august med en kampgejst, som er enhver olympiade værdig. Det er nemlig nu, de gode visioner skal omsættes til sportslig praksis.

Køge Idrætspark lægger plæner til, når den politiske følgegruppe bestående af repræsentanter fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Køge Kommunes borgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget mødes for at underskrive Visionsaftalen for Køge Kommune.

”Bevæg dig for Livet” skal gøre det nemmere at dyrke idræt og motion i hele Køge Kommune på en sjov og inspirerende måde. Det landsdækkende mål er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Derfor er de lokale idrætsforeninger markante medspillere på banen.

”Vi kunne ikke gøre alt det her uden opbakning fra ildsjæle og foreninger. Det er dem, der skal tage godt imod nysgerrige Køgegensere, som har lyst til og mod på at prøve en ny sportsgren, de måske aldrig har prøvet før eller ikke har dyrket i mange år”, siger borgmester Marie Stærke (A).

Borgmesteren kommer selv til at møde nogle af foreningerne og deres idræt på nært hold, når hun onsdag eftermiddag tager turen over plænen i idrætsparken sammen med formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Anders Ladegaard Bork (O), Hans Natorp, der er formand for DIF, Charlotte Bach Thomassen, der er formand i DGI og Bruno Lundgård Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Alle kan være med og alt tæller

Alle kan være med i Bevæg dig for Livet. For alt tæller. Man behøver altså hverken være OL-deltager eller i topform for at komme i gang med at bevæge sig.

”I DIF og DGI er vi glade for at byde Køge Kommune velkommen som ny visionskommune i ’Bevæg dig for livet’. Sammen med Køge Kommune oplever vi, at der er potentiale til at få endnu flere af områdets børn, unge og voksne i gang med et aktivt liv med idræt og fællesskaber. Det skal der nu arbejdes på at føre ud i livet. For som visionskommune bliver Køge en del af et netværk med 25 kommuner, som skal gå forrest i forhold til at få flere idrætsaktive borgere”, siger Hans Natorp, formand for DIF og Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Anders Ladegaard Bork er enig:

”Når aftalen er skudt igang skal vi gøre tanker og ideer til handling, så det bliver endnu lettere at dyrke motion og idræt i hele Køge Kommune. Det kan ofte være meget små tiltag som er altafgørende.” siger formanden for Køge Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg.

Prøv en idræt

Turen starter kl. 16.00 ved Køge Tennisklub og uden at afsløre for meget, så vil politikerne helt sikkert få sig en overraskelse eller to undervejs, når foreningerne demonstrerer, hvad de kan. For her er plads til flere ”hverdagsmestre” end ”verdensmestre” i de forskellige sportsgrene.

”Det stærke og engagerede foreningsliv i Køge Kommune er en fantastisk forudsætning for at få endnu flere med i de aktive fællesskaber. Med et stærkt samarbejde mellem politikere, foreningsliv, ildsjæle og andre engagerede mennesker er vi godt på vej til at gøre det endnu nemmere at dyrke motion og idræt for alle”, siger Bruno L. Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland.

Hele flokken ender hos Køge Bueskyttelaug kl. ca. 16.30. Her vil der være taler, som alle interesserede foreninger og borgere er velkomne til at overvære – ligesom de får mulighed for at hilse på hinanden. Så tag idrætstøj og løbesko på, varm kroppen op, prøv et par forskellige idrætter og vær med til at sætte Køge i bevægelse.

Afslutningsvis bliver ”Bevæg dig for Livet” skudt i gang. Bogstaveligt talt.