Ny ansøgningsrunde: Sjællandske idrætsforeninger bliver stærkere

Flere end 16 idrætsforeninger i det midt- og vestsjællandske er allerede blevet stærkere. Nu har seks nye chancen i forbindelse med projekt ’Stærk i forening’.

Seks foreninger får muligheden for at blive stærkere til at rekruttere nye og motivere nuværende frivillige med projektet Stærk i forening.

Igen i 2017 gør Spar Nord Fonden sammen DGI det muligt for en udvalgt skare af idrætsforeninger at skabe en bedre forening for både medlemmer og frivillige med projektet ’Stærk i forening’. Det er i alt seks foreninger, der får muligheden for at indgå i et netværk, hvor de arbejder med at udvikle deres forening efter eget ønske, og samtidig hjælpes med at blive stærkere til at rekruttere nye og motivere nuværende frivillige.

Normalt koster denne type foreningsudviklingsforløb hos DGI 10.000 kr., men Spar Nord Fonden startede i efteråret 2014 i pilotprojekt med DGI Nordjylland under navnet ’Stærk i forening’, hvor de dækker langt størstedelen af udgifterne. Derfor skal foreningerne kun betale 3.000 kr. for at deltage. Det initiativ har siden da spredt sig til store dele af landet med stor succes.

”Resultatet er, at vi med støtten har haft mulighed for at lave foreningsudvikling sammen med 80 foreninger, heraf 16 i det midt- og vestsjællandske. Når man kigger på, hvor mange mennesker, der er en del af de foreninger, er der rigtige mange, der får glæde af tiltaget”, siger Marianne Høyer.

Tænker i nye baner

Udviklingsforløbene bliver af flere tidligere deltagerforeninger beskrevet som en øjenåbner, hvor der bliver rusket op i mange af rutinerne, vanerne og organiseringen. Foreningerne bliver i den grad udfordret i at tænke i nye baner.

”Alle undersøgelser og erfaringer viser, at et udviklingsforløb, hvor der er tid til at arbejde i dybden med foreningen skaber udvikling. Vi ved også, at udvikling i netværk giver en god synergieffekt, hvor foreningerne kan arbejde inden for samme ramme, men samtidig har plads til den enkeltes særlige ønsker eller behov”, siger Marianne Høyer.

Netop derfor kommer alle udviklingsforløb som noget nyt denne gang til at have omdrejningspunkt i netværkstankegangen. Foreningerne skal sparre med og inspirere hinanden.

Understøtter foreningslivet

”Hjælp os med at sige tak til dem, der skaber aktivitet til glæde for det lokale fællesskab”, siger Spar Nord Fonden i deres sig tak-kampagne, hvor de opfordrer danskerne til at nominere de ildsjæle, som i høj grad er med til at holde gang i foreningslivet.

Og netop det at kunne understøtte samme foreningsliv via donation og samarbejde med DGI om ’Stærk i forening’ sætter endnu mere fokus på ønsket om at give foreningerne tid og overskud til at udvikle sig.

Alle idrætsforeninger, der medlem af DGI – store som små – opfordres til at søge, hvis de har et ønske om at udvikle sig. Mere information og ansøgningsskema findes under ’Stærk i forening’.