Ny partnerskabsaftale skal gøre Geopark Odsherred til et slaraffenland for aktive

Pulsen skal op i Geopark Odsherreds smukke natur, det er formålet med en partnerskabsaftale mellem idrætsorganisationen DGI, Geopark Odsherred og Visit Odsherred.

Aftalen løber i tre år med start i september 2018, og parterne glæder sig over den forskel, den kommer til at gøre for Geoparken og de mennesker, der besøger den.

”Med aftalen får vi muligheden for at formidle det helt unikke istidslandsskab til en bredere gruppe af mennesker end nu. Vi kan fx nå ud til de mange idrætsaktive, der bor i området og turister”, siger Hans-Jørgen Olsen, der er direktør i både Geopark Odsherred og Visit Odsherred.

Flere skal være aktive

Partnerskabsaftalen har til formål at gøre Geopark Odsherred til et attraktivt sted at være aktiv. Det kan eksempelvis være indenfor outdoor-aktiviteter, vandring og sundhed.

”Vi arbejder målrettet på at få danskerne til at dyrke idræt både indenfor og udenfor foreningsregi. Alt peger på, at flere og flere danskere vil træne under åben himmel, så med aftalen kan vi være med til at gøre et unikt landskab mere ”træningsvenligt”. Det forventer jeg mig meget af”, siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Kræs for cykelmotionister

Det første projekt i aftalen er en permanent cykelhøjderute på Geoparkens højderyg omkring Asnæs. Her kan den ambitiøse cykelmotionist blive udfordret. Sammen med ruten kommer der højdekurver og profil på ruten, som lægges ind på det kommende digitale cykelrutesystem. Det er planen, at ruten forsynes med skilte og information, der beskriver naturområderne og historien bag.

”Cykler og cyklisme er en stor del af ferien for mange turister i området. Med aftalen kan Visit Odsherred udbygge oplevelserne for den aktive turist i området”, siger Hans-Jørgen Olsen.