Ny pulje skal styrke flere børn og unges bevægelsesglæde

Hvordan får flere børn og unge lyst til at dyrke idræt – og til at blive ved? DGI Midt- og Vestsjælland er klar med en ny pulje, der støtter gode ideer til at løse netop den udfordring.

Hvem kan søge:

DGI Midt- og Vestsjællands medlemsforeninger. Kommunale samarbejdspartnere i DGI Midt- og Vestsjællands geografiske område kan søge puljen, hvis det sker i samarbejde med deres hjemmehørende foreninger. 

Der er løbende ansøgning til puljen, som du finder her.

60 pct. af unge mellem 13 og 18 år er aktive i hallerne, på grønsværen og kunststofbanerne i hele Danmark. I de 17 kommuner, som DGI Midt- og Vestsjælland geografisk dækker, er det kun 46 pct.

”Børn og unges idrætsglæde er en helt naturlig del af DGI’s DNA. Derfor gør vi nu ekstra meget for at få flere med i fællesskaberne,” siger Anne Grethe Thede, der er medlem af DGI Midt- og Vestsjællands bestyrelse og fortsætter:

”Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, hvor givende det er at være en del af et sundt, aktivt og forpligtende fællesskab, og hvordan det kan løfte trivsel og sundhed. Men vi skal knække koden, så flere foreninger får plads til flere medlemmer, og flere børn og unge får øjnene op for, at de har lyst til at være med.”

Flere med og flere til at blive ved

Puljen hedder ”Flere aktive børn og unge på Sjælland ” og vil i årene 2020 – 2023 uddele 400.000 kr. til projekter i landsdelens geografi. Puljen giver midler til projekter, der har til formål at få flere børn og unge med og flere børn og unge til at blive ved.

”Det må aldrig være økonomien, der sætter en stopper for en god ide i foreningslivet. Hvis vi fremadrettet vil have flere, børn og unge til at være aktive i fællesskaber, skal vi tænke nyt, kreativt og udfordre det, vi plejer at gøre”, siger Anne Grethe Thede.

Små og store ideer er velkomne

Og netop fordi der skal være plads til at tænke nyt, er der vidde rammer for, hvad puljen vil støtte. Projekternes størrelse spiller ingen rolle, det væsentlige er formålet.

”Puljen giver max. 30.000 pr. projekt pr. år, men det samme projekt kan ansøges i flere år. Nogle gange kan små projekter gøre en enorm forskel. Det handler kort og godt om at gøre foreningslivet attraktivt for de nuværende og kommende generationer”, siger Anne Grethe Thede.