Ny træningsform i Slagelse skal holde ældre hjerner friske

SMART-training er navnet på den nye hjernegymnastik, som skal hjælpe ældre borgere med at huske bedre i Slagelse Kommune.

Du kan holde hjernen igang ved løbende at give den nye udfordringer, der kræver koncentration og fokus.

Pensionister i Slagelse Kommune kan nu komme på et gratis træningsforløb. Her er det ikke biceps, men derimod hjernecellerne, som kommer på arbejde. SMART-training er navnet på den nye hjernegymnastik, som skal hjælpe borgerne med at huske bedre ude på aktivitetscentrene.

Kommunens plejepersonale skal stå for hjemmegymnastikken    

SMART-training består af nogle øvelser, der træner forskellige dele af hjernen. Træningen kan blandt andet bestå af nogle farvede bolde, som deltagerne kaster imellem sig. Griber man en blå bold, skal man eksempelvis sige sit eget navn, mens en rød bold skal få deltageren til at sige navnet på den, som kastede bolden. Medarbejderne som står for kurserne, har gennemført en uddannelse i SMART-training gennem idrætsorganisationen DGI.

SMART-training

  • Forbedrer din koncentrationsevne
  • Forbedrer din hukommelse og opmærksomhed
  • Styrker din balance og koordination
  • Gøre dig bedre til at skabe overblik og strukturere komplekse opgaver
  • Styrker din indlæringsevne
  • Gør dig bedre til at træffe beslutninger
  • Forbedrer dit samsyn, så du bedre kan styre og time din bevægelser

- Ideen med SMART-training er at udvide hjernens kapacitet og styrke dens samspil med kroppen. Det er en både sjov og meningsfuld aktivitet at lave sammen med andre, så man på den måde også styrker fællesskabet. Med uddannelsen er medarbejderne i Slagelse Kommune klar til at give endnu flere borgere chancen for et sundt og aktivt fællesskab, siger Vibeke Lund, der er bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland.

Godt for både krop og sjæl


I Slagelse Kommune sætter man pris på den nye hjernetræning, som mange borgere nu kan få glæde af. 12 aktivitetscentre i kommunen har uddannet personale gennem DGI.

– I Slagelse Kommune har vi mange ældre borgere, som kæmper med svære fysiske og psykiske udfordringer. Med SMART-training kan vi minde vores ældre borgere om de ting, de stadigvæk kan, mens træningen også styrker deres hukommelse og måske endda forebygger demens. Det kan vi som institution kun bakke op om, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz.

Vil du gå til SMART Training, så kontakt os og hør, hvor der er hold nær dig!