Roskilde Kommune og DGI satser stort på street og foreninger

En samarbejdsaftale løfter idræt og bevægelse både for foreningsledere og idrætsudøvere i hele kommunen

Roksilde Kommune og DGI er gået sammen om forskellige events og initiativer. Her er det streetaktiviteter i forbindelse med Rabalder på Musicon.

Med en aftale med DGI til i alt 500.000 kroner har Roskilde Kommune for alvor sat fokus på idræt og bevægelse. Kommunen og DGI er for andet år i træk gået sammen om en lang række events og initiativer rettet både mod den almindelige borger, mod foreningsmedlemmer og idrætsledere samt mod streetaktive.

”Ja, det lyder som mange penge, og det er det også. Men vi får også rigtig meget ud af det. Vi er meget tilfredse med de resultater, der allerede er opnået og glæder os til, at vi sammen rykker endnu mere”, siger Poul Knopp Damkjær, der er kultur- og idrætschef i Roskilde Kommune.

Pengene går til en lang række konkrete events, men også til kurser for foreningsledere. Se listen over aktiviteter nedenfor.

Vi kan som kommune ikke løfte alt selv. DGI kan hjælpe os med at få flere til at røre sig, til at bakke vores blomstrende foreningsliv op og til at understøtte den store streetkultur, der i forvejen eksisterer i Roskilde.

Poul Knopp Damkjær, kultur- og idrætschef i Roskilde Kommune

Støtte til både foreninger og streetkultur

”Vi vil meget gerne have, at flere kommer i gang med at røre sig. Vi vil også gerne understøtte vores blomstrende foreningsliv med særlige tilbud om foreningsudvikling og lederuddannelse til dem, der har lyst og behov til det. Og endelig vil vi rigtig gerne understøtte den store streetkultur, der i forvejen eksisterer i Roskilde, ikke mindst på området Musicon, hvor vi både har en stor streethal, men også et stort udendørs streetområde”.

”Alt det kan DGI hjælpe os med. Vi kan som kommune ikke løfte alt selv, og vi er i det hele taget interesseret i inspiration udefra, ligesom vi som by gerne vil åbne os selv over for resten af Danmark”, siger kultur- og idrætschefen.

Når ud til alle borgere

Hos DGI Midt- og Vestsjælland er kommunekonsulent Else Marie Thorgaard glad for og stolt over, at Roskilde Kommune har indgået en så omfattende aftale, der både rammer foreningsidræt og streetaktiviteter - og dem, der bare dyrker idræt for sig selv.

”Det er unikt, at vi sammen med Roskilde Kommune har fået mulighed for at sætte så mange initiativer i gang. Borgerne dyrker idræt på mange forskellige måder, og sammen med kommunen når vi rigtig bredt rundt. Det er også nødvendigt, hvis vi i fællesskab skal have endnu flere til at dyrke motion”, fortæller Else Marie Thorgaard.

Aftalen støtter godt op om den store fælles vision hos DGI og Danmarks Idræts Forbund om inden år 2025 at nå op på, at 75 procent af danskerne dyrker motion og at 50 procent gør det i en forening, ligesom den hænger sammen med Roskilde Kommunes kultur- og idrætspolitik.

 

Mange muligheder for kommunerne

Aftalen om aktiviteter i Roskilde Kommune er meget omfattende, men mindre kan også gøre det.

”Andre kommuner ønsker at sætte specifikt fokus på enkelte områder, som de har fokus på. Det kunne være udvikling af foreningerne, som vi samarbejder med Danmarks Idræts Forbund (DIF) om. Det kunne også være seniorfitness, aktiviteter for børn i skoler og børnehaver eller måske idræt for børn med særlige behov. Vi kan også hjælpe med events og medarbejdermotion”, fortæller Else Marie Thorgaard.

Aktiviteterne i Roskilde

Her er et overblik over de aktiviteter, som samarbejdsaftalen mellem Roskilde Kommune og DGI indeholder:

  • En række udviklingsforløb for kommunens foreninger
  • Et særligt lederakademi for foreningsledere
  • Gratis kurser for foreningsledere inden for en række enkeltstående emner
  • Flere store streetevents
  • Svømme-, løbe og gåstævner rettet mod både øvede og begyndere i alle aldersklasser, inklusiv børn og familier
  • En træneruddannelse for unge

Flere af aktiviteterne bliver arrangeret i samarbejde med og til glæde for flere af Roskildes foreninger.