Slagelse Håndbold fik fornyet energi i DGI

Håbløshed er vendt til fremgang for børnehåndbold i Slagelse
- klubben fik øjnene op for DGI’s mange tilbud

Beslutningen var truffet. Opsigelsen var faktisk sendt. Slagelse Håndboldklub ønskede ikke længere at være medlem af DGI.

Men nu er udmeldelsen revet i stykker – og tilbage er en meget tilfreds håndboldklub, der gerne deler ud af sine erfaringer omkring samarbejdet med DGI.

Klubben fik nemlig fornyet liv, den dag da konsulent i DGI Midt- og Vestsjælland, Rita Johansen, reagerede på opsigelsen fra Slagelse.

- Jeg tænkte, at det ikke kunne være rigtigt, for jeg vidste jo, at nogle af deres børnehold en gang imellem var med i vores stævner, så derfor foreslog jeg straks et møde for at høre mere. Det gav mulighed for at præsentere DGI og alle vores tilbud på ny, og det viste sig heldigvis at være en god idé, fortæller Rita.

Vi kan godt bruge lidt hjælp fra en konsulent, der ved noget om det at drive en mindre klub.

Lotte Albæk, formand i Slagelse Håndboldklub.

Håb og ligeværdige kampe i nærområdet

Den bekræfter formand i Slagelse Håndboldklub, Lotte Albæk, uden tøven.

- Vi er så glade for, at vi blev i DGI, men jeg må indrømme, at vores udmeldelse kom, fordi vi ikke kunne overskue at være medlemmer af både håndboldforbundet og DGI – og så var vi også ramt lidt af, at i vores verdensbillede var håndbolden i Vestsjælland ved at uddø. Nu giver medlemskabet af DGI håb igen.

Det hænger sammen med flere ting, men nærhed og bredde er to store faktorer.

- Det kan ikke nytte, at vi skal køre helt til Frederiksberg, når vi skal spille med vores børnehold i håndboldforbundets turnering. Det gider hverken forældre eller børn. Og så er niveauforskellen også alt for stor. Senest var vi inde på Frederiksberg og tabte 1-32 i en kamp. Det var ikke sjovt for nogen, siger Lotte Albæk og er glad for de nye tider.

Vi er så glade for, at vi blev som medlemmer i DGI.

Lotte Albæk, formand i Slagelse Håndboldklub.

Dommere gør mig glad

- Nu deltager vi igen i DGI’s stævner, som ikke ligger langt fra os, og hvor der er ligeværdige kampe. Samtidig må jeg også sige, at DGI har oppet sig omkring stævnerne i forhold til tidligere. Bare det at DGI sørger for at sætte dommere på, det gør mig simpelthen så glad. Senest var det to ældre herrer – og det var en stor fornøjelse både for os og børnene.

I det hele taget er muligheden for stævner frem for en fast turnering nogle af de store fordele for Slagelse.

- Vi har altid en særlig udfordring, når spillerne når U16, hvor mange tager på efterskole. Dem, der bliver tilbage, er for få til at stille et hold – og samtidig mister efterskoleeleverne kontakten med klubben og kammeraterne. Nu tilmelder vi os i stedet stævner i DGI, så efterskoleeleverne kan være med, når de er hjemme. Det synes de simpelthen er så hyggeligt, siger formanden, der samlet nu kan notere medlemsfremgang.

Hjælp til udfordringer

Slagelse Håndboldklub opnåede også en særlig hæder, da trænerne for klubbens U16/U18 pigehold blev udråbt til årets trænerteam i Danmark og blandt andet blev hyldet på DGI’s årsmøde.

Men alting er ikke lutter fryd og gammen, så derfor kan der nemt blive brug for DGI i andre sammenhænge også.

- Som mange andre foreninger, så har vi også vores udfordringer, fx med at finde frivillige, så jeg tænker, at vi godt kunne bruge noget hjælp fra en konsulent, der ved noget om det at drive en mindre klub, og det er heldigvis også muligt i DGI, siger Lotte Albæk.