Sommeren bliver ekstra god i Slagelse

Familiens økonomi skal ikke være en barriere for, at børn og unge får en fantastisk sommer. DGI stiller derfor denne sommer 1500 fripladser til rådighed.

Alle børn og unge har ret til at deltage i idrætsforeningernes fællesskaber. Det er fodboldskolen i Slagelse et fint eksempel på.

26 af fripladserne er på fodboldskolen i Slagelse i uge 31, som Slagelse IK står bag.

Læs også: Ny pulje skal styrke flere børn og unges bevægelsesglæde

”Det er en super mulighed for børnene for at kunne lave noget sjovt i sommerferien, der også er en fornuftig ting at tage sig til. Vi er klar med frivillige, og deltagerne kan godt glæde sig til en masse sjov, fodbold og fællesskab. Mange af deltagerne spiller her allerede, men det er dejligt, at der også er helt nye spillere med”, siger Yahye Zuber Abdikarim.

Mere end ”bare” fodbold

For rigtig mange børn og unge har foråret været en hård tid på grund af corona, hvor mange af de vante fællesskaber som idrætsforeninger og skoler har været lukket. Det har derfor en stor værdi, at der er sommeraktiviteter, der giver muligheden for at finde sammen i sunde fællesskaber.

Den boligsociale helhedsplan ”En fælles indsats” i Slagelse Kommune samarbejder med fodboldklubben og DGI om at rekruttere deltagere.

Vi har i helhedsplanen et rigtigt godt samarbejde med Slagelse IK, fordi klubben formår at være et tilbud for alle børn og unge. Klubben vil gerne være mere end ”bare” et sted, man spiller fodbold, og de lægger derfor en særlig vægt på at være inkluderende og at skabe et fællesskab, der kan vinde både på og udenfor banen”, siger Adam Petersen fra Den boligsociale helhedsplan i Slagelse.

Læs også: Sommerens fodboldskoler fløjtes i gang

Kendt koncept

Fodboldskolen i Slagelse bliver ud fra det populære DGI Fodboldskolekoncept, der kombinerer seriøs træning med en legende tilgang. Trænerne tager udgangspunkt i den enkeltes niveau, så man kan sagtens være med, selvom man ikke har spillet før.

”Alle børn og unge har ret til at deltage i idrætsforeningernes fællesskaber. Det er vores fodboldskoler et fint eksempel på, og her i Slagelse skruer vi endnu mere op for mulighederne ved at gøre brug af fripladserne. Som på vores andre fodboldskoler får alle deltagere et sæt spillertøj, bold og drikkedunk, mens klubben får en udstyrspakke, som de også kan bruge i den almindelige træning”, siger Christian Sloth, der er idrætskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland.

Hvor og hvornår

Fodboldskolen hos Slagelse IK bliver afholdt fra 27. – 29. juli 2020 fra 8.30 til 13.00 ved Nordhallen, Nørrevangstorvet 8, 4200 Slagelse