Stor hæder til Store Merløse IF

Onsdag d. 14. september løb Store Merløse IF med Sjællands Udviklingsalliances første LEVE-pris, der overrækkes til den aktør, der har opnået særlig opmærksomhed i arbejdet med at ”gøre det attraktivt at leve på Sjælland og øerne”.

Som kulmination på årets udviklingskonference i Holbæk Sportsby blev det Store Merløse IF, der løb med LEVE-prisen. Prisen blev overrakt af advokat, Svend-Aage Dreist, samt DGI Midt- og Vestsjællands bestyrelsesformand, Bruno Lundgård Hansen, der stod bag indstillingen af idrætsforeningen. Om begrundelsen for indstillingen af Store Merløse IF udtaler Bruno:

”Store Merløse IF går den ekstra mil i arbejdet med at gøre Store Merløse til et bedre og mere attraktivt sted at leve og bo”. Han fortsætter:

”Foreningen drives af en række ildsjæle, der går langt ud over idrætten for at udvikle byen. Foreningen sætter gang i et væld af aktiviteter, der er med til at sikre, at lokalsamfundet udvikler sig med tilbud og muligheder for alle typer borgere uanset forudsætninger, færdigheder og alder. De tager et ansvar, som er helt enestående”.

Meget Mere Merløse

Store Merløse ligger i den sydlige del af Holbæk Kommune og huser omtrent 1.800 mennesker. Med projektet Meget Mere Merløse har Store Merløse IF bl.a. været initiativtager til at skabe et attraktivt udemiljø, som giver borgerne muligheden for at dyrke forskellige former for idræt, mødes på kryds og tværs og tage aktiv del i det fællesskab, der er så vigtigt i et lille bysamfund.

Udemiljøet indeholder bl.a. aktivitetsredskaber, shelter, bålplads og multibane, og kan anvendes døgnet rundt og af alle borgere i området til motion, samvær på tværs af foreninger og fællesskaber. Her afholdes fastelavn, kræmmermarkeder, cykelløbet Tour de Merløse, gadefodbold og meget mere. Alt sammen for at fremme borgernes sundhed gennem fysiske, psykiske og sociale aktiviteter – og gøre byen til et endnu bedre sted at leve og bo.

Det nye udeområde er under løbende udvidelse, men er allerede blevet et fysisk vartegn for det lokale fællesskab i Store Merløse, foreningen i dén grad har været med til at påvirke.

Senest har Store Merløse IF startet dialogen med Holbæk Kommune og OK Fonden med henblik på at etablere et nyt seniorbofællesskab, hvor man som beboer vil indgå i et forpligtende fællesskab, der skaber og vedligeholder tryghed og godt naboskab for og med hinanden.

Et velfortjent skulderklap

Til at modtage prisen var formand i Store Merløse IF Fodbold, Heino Sørensen, på scenen. Heino, der bor i Store Merløse og har været en del af idrætsforeningen, siden han var 5 år gammel, fortæller:

”Det er fedt at gøre en forskel i et lille bysamfund som Store Merløse, og det betyder rigtig meget, når der bliver lagt mærke til det. Heino fortsætter: ”Vi har i foreningen lagt mange kræfter i meget andet end blot idrætten. Vi har arrangeret alt fra loppemarkeder til fastelavn. Når vi gør det, skaber det god reklame for Store Merløse IF, og på den måde får vi også flere børn og unge til”.

Sjællands Udviklingsalliance

Bag prisoverrækkelsen står Sjællands Udviklingsalliance, der er et partnerskab, som arbejder på tværs af det private og offentlige for at sikre en fortsat udvikling af Sjælland, Lolland, Falster og øerne. I spidsen for Sjællands Udviklingsalliance står 14 repræsentanter, der kommer fra det offentlige, fra vidensinstitutioner, fra civile organisationer, private fonde og virksomheder. Målet er at tiltrække 1 milliard kroner til finansiering af projekter, som vil udvikle byer og lokalsamfund i regionen, så området også i fremtiden er et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed i.

Store Merløse IF

Store Merløse IF er en aktiv idrætsforening, der tilbage i 2018 kunne fejre 100-års fødselsdag. Foreningen er flerstrenget og dækker både gymnastik, tennis, badminton og fodbold.