Succes med voksensvømning i Holbæk Svømmeklub

Åbent hus-arrangementer, markedsføring og en god velkomst har været med til at gøre voksensvømning til et hit i Holbæk.

I Holbæk Svømmeklub har de fundet opskriften på, hvordan de synliggør deres tilbud. Foto: Jeppe Bøje Nielsen

”Det er en fantastisk måde at gøre opmærksom på vores voksenhold i svømmeklubben”, siger Sussi Munch, der er koordinator i Holbæk Svømmeklub.

Læs også: Sådan bliver nytårsforsæt en foreningsfidus

Svømmeklubben har det sidste år været en del af ”Swim Week”, hvor svømmeklubber landet over holder gratis prøvetræninger i uge 3 og uge 36. Formålet er at tiltrække motionisten, som ikke normalt kommer i svømmehallen, forældre til børnesvømmere, som aldrig selv fik lært at svømme eller løberen og cyklisten, som savner en alternativ træningsform i vinterhalvåret. Kort fortalt - nye medlemmer.

”Vi oplever helt klart, at flere får øjnene op for, hvad vi kan tilbyde. At vi har spændende og attraktive tilbud til voksne, som de måske ikke lige vidste, vi kunne. Når de så kommer i svømmehallen, oplever de, hvor sjovt det er at være med. Når man bliver en del af et hold, så oplever man også fællesskabet”, siger Sussi Munch.

Gør op med fordommene

Holbæk Svømmeklub tilbyder mange forskellige aktiviteter til medlemmerne. Fra banesvømning til aquafitness. Her oplever Sussi Munch, at mange slet ikke ved, hvor mange gode ting der er på ”hylderne”.

Læs også: Video: I Kirke Hyllinge er håndbold super fleksibelt

”De fleste ved jo, hvad man får, når man træner i et fitnesscenter. Hos os er det ofte en lidt anden sag, for mange ved ikke, hvad vi som svømmeklub kan tilbyde. Derfor er det vigtigt, at vi er gode til at synliggøre det. Det betyder også noget, at man kan komme og prøve det af et par gange, inden man melder sig ind”, siger Sussi Munch og fortsætter:

”Vi gør meget ud af markedsføringen især på Facebook. Vi er bevidste om, hvem vi gerne vil ramme med vores opslag og ved at gentage budskaberne, skubber vi hele tiden lidt til dem, der er nysgerrige”.

Tre tips fra Holbæk Svømmeklub

  1. Synliggør jeres tilbud flere steder og mange gange
  2. Gør det nemt at være med
  3. Byd velkommen

Med åbne arme og et stort smil

Det er ikke altid nemt at prøve noget nyt. Sådan er det også, når man som voksen begynder til svømning. Derfor gør Holbæk Svømmeklub en stor indsats for at sikre, at det er nemt og trygt at komme i gang.

Læs også: Video: Løbeaftaler får flere i løbeskoene

”Vi gør meget ud af at tage godt imod. I vores velkomstbrev er der svar på alle de praktiske informationer, man kan få brug for at vide. Alt lige fra hvordan man får fat i et armbånd, til hvordan man får styr på omklædningsrutinen. Når de så kommer ind i hallen, står vi klar med åbne arme og et stort smil. Det betyder meget, at man føler sig velkommen”, siger Sussi Munch.