Video: Tænk ud af hallen

Med street aktiviteter kan din forening nå nye målgrupper og tilbyde alternativer til de traditionelle tilbud i foreningen.

Street Fodbold, Street Basket, Skaterbane, klatring, parkour og Panna Fodbold er alle de street aktiviteter, du møder i Sorø Street Park. Her har idrætsforeninger, Sportsrådet og kommunen sammen skabt et paradis for byens bevægelsesglade borgere. Hør i videoen John Christofferen, formand for Sportsrådet og for SOR IF, der deler ud af sine erfaringer med etableringen af anlægget. 

Gode råd til etablering af street aktiviteter:

  • Få projektet velbeskrevet
  • Tænk i mange forskellige street aktiviteter
  • Tag kommunen med på råd tidligt
  • Indrag mange forskellige brugere
  • Indrag brugerne i processen
  • Hav tålmodighed

Hvad kan en street park

Street aktiviteter kan tilbyde alternativer til de traditionelle tilbud i idrætsforeningen. Tænk ud af hallen og ud i naturen. Fx kan en basket klub tilbyde Street Basket. En fodboldklub tilbyde Street Fodbold og Panna. En gymnastikforening tilbyde parkour. Få flere med i foreningen og giv de eksisterende medlemmer nye udfordringer gennem udendørsaktiviteter. 

Der er mange fordele ved en street park. Den har åbent døgnet rundt og giver udøverne fleksibilitet i forhold til, hvornår de ønsker at træne. Rammerne skaber nye fællesskaber og communities. DGI arbejder for at styrke disse fællesskaber. Vi hjælper med at støtte, organisere, udvikle og styrke foreninger og communities. 

Det kan være et samarbejde med dig, som en del af et community, en forening, en by, en kommune eller en organisation. Brug os bl.a. til råd og vejledning, økonomi og fundraising, finde samarbejdspartnere og til at skabe events.