Idræt på Fælleden

Ny stor idrætsevent i Holbæk genopliver magien fra Landsstævnet i 2009

De unikke rammer på fælleden i Holbæk danner den perfekte ramme for idrætseventen Idræt på Fælleden. Flere tusinde aktive og tilskuere har taget godt imod det nye tiltag, og det tidligere landsstævnestadion summede af aktivitet, glæde og fællesskab, da eventen fik sin ilddåb i juni 2018.

Fælleden i Holbæk er perfekt til formålet. Der er plads til mange idrætter og tilskuere, og det hele foregår samme sted. År et bød på udendørs håndbold- og fodboldstæver for alle aldre. 1600 gymnaster opførte serier, spændstighed og spring på de to opvisningsgulve. Skytter og løbere prøvede kræfter med biatlon med mulighed for forskellige løbedistancer.

Publikummer fra store dele af Sjælland fyldte stævnepladsen op og kunne prøve kræfter med skydning med forskellige IR-våben og discgolf. Børnene boltrede sig i hoppeborgen og redskabsbaner, når de ikke havde travlt med at spille håndbold, fodbold, dyrke biatlon eller gymnastik. 

Tradition møder fornyelse

Idræt på fælleden bygger videre på den stolte tradition fra Høvestævnet, hvor mange idrætter gennem mere end 25 år har dystet i sommervarmen. Og med magien fra Landsstævnet i 2009, hvor flere end 20.000 idrætsudøvere var samlet på fælleden, blev det nye idrætsevent en stor succes. Der var sved på panden, kamp til stregen og masser af idrætsligt fællesskab.

Projektleder Søren Leth ser lyst på fremtiden: ”Mangfoldigheden af idræt er tilbage på Fælleden, og hvilket stævne det blev. Med 2400 aktive og ca. 3000 publikummer, så er der god basis for at udvikle et årligt idrætsstævne på Fælleden i Holbæk. Tror alle – både deltagere, borgere i Holbæk, Holbæk Kommune og DGI – ser en stor fremtid for stævnet.” 

Sæt kryds i kalderen den 15. juni 2019, hvor du igen kan opleve og dyrke Idræt på Fælleden.