Aktiv gymnastikformand i Ans IF fik anerkendelse med månedens velkomstbuket

Med et halvt års Corona-forsinkelse fik Lotte Blichfeldt tirsdag 1. juni endelig sin anerkendelse. Det skete foran fodboldens klublokaler med deltagelse af udvalgsmedlemmer, børn og forældre fra gymnastikafdelingen og hovedformand Morten Overgaard.

Da anerkendelse skal være en overraskelse sagde hendes mand, at Lotte bare lige kunne tage med over til foreningen, hvor børn og forældre stod klar sammen med formand Morten Overgaard.

Lotte har i en årrække været den store foregangskvinde i gymnastik her i foreningen. Hun er lydhør overfor forslag fra alle og ikke mindst er hun en dygtig gymnastikinstruktør. Hun er altid klar til at springe til som instruktør ved sygdom eller afbud fra de andre frivillige i hendes udvalg.

Sådan lød det i indstillingen fra foreningens hovedformand, Morten Overgaard. En indstilling som foreningskonsulent Anni Lyskjær, kvitterede med en buket og diplom til den aktive gymnastikformand.

"Der var bekymring for om Covid-19 nu ville sætte en stopper for aktiviteten i gymnastik, men takket være Lotte blev der udarbejdet sikre og gode løsninger til glæde og gavn for medlemmerne i Ans IF gymnastik,” siger Morten Overgaard.

Han fortæller, at Lotte stabler gymnastikopvisning på benene, sørger for frivillige til byfesten og festival, og er en behagelig person. Som den leder hun er, går hun naturligvis forrest i det frivillige arbejde der ligger i foreningen, udover hendes store arbejde i gymnastikafdelingen. 

"Og så er hun er god til at lytte til hvad folk gerne vil have, og hendes seneste tiltag med yoga er blevet en enorm succes," tilføjer Morten Overgaard.

Gymnastik og foreningsliv med fra barndommen

”Jeg kommer fra Fredsø, nord for Jesperhus på Mors, hvor jeg startede til gymnastik som 2-årig. Jeg har altid været den brede gymnast, hvor det vigtigste var, at det skulle være sjovt sammen med venner,” siger Lotte Blichfeldt.

Et ophold på Skyum Idrætsefterskole i 1992-93 gav ud over selve gymnastikken Lotte en lederuddannelse med foreningslære. Derudover har hendes far også altid været med i det lokale foreningsliv i Fredsø, så det nok har også haft indflydelse på at blive foreningsleder, siger hun.

Tilknytningen til det midtjyske startede i Laven-Linå Idrætsforening. Senere flyttede Lotte Blichfeldt til Ans i forbindelse med at hun mødte sin mand Torben, der også er med på lederplan i foreningen.

Lotte Blichfeldt har desuden tidligere i nogle år været med i fællestræningsudvalget i DGI Midtjylland.

"Jeg har aldrig været god til at holde min mund, så der blev lagt mærke til mig fra DGI's side og så kom jeg med i udvalget. Vi stod for børne- og juniorfællestræningerne på Idrætshøjskolen i Viborg og de var sjove."

I Ans blev hun headhuntet til gymnastikken, som var under opstart med bare tre børnehold. På det tidspunkt var der ikke tradition for gymnastik i foreningen, som nok mere var en ”boldklub”. 

”Jeg savnede selv voksengymnastik og startede et hold op, som jeg også har ansvaret for i dag. Det har i øvrigt nu udviklet sig til et koncept med flere instruktører, hvor man kan deltage en eller to aftener om ugen."

De energiske gymnastikledere i Ans havde planer om både at blive større og bedre, og de fik i den forbindelse skabt en rød tråd i arbejdet. Allerede i 2011 overtog Lotte Blichfeldt formandsposten i gymnastikafdelingen.

”Vi har bl.a. også haft dans i MGP og Hip-hop stil på programmet sådan lidt ”on-off”. Det handler i det hele taget om at tilbyde noget, hvor børnene er aktive, og synes det er sjovt,” siger Lotte Blichfeldt og fortsætter:

”Jeg var også fortaler for at vi burde have en ”rigtig” gymnastikopvisning og ikke kun en lille afslutning med holdene i skolens hal til den sidste træning. Det skulle være med indmarch, musik, tilskuere og så med et besøg af et efterskolehold til at løfte arrangementet. Vi blev således også næsten 1000 børn og voksne i Ans Idræts og Kulturcenter. Det er noget børnene i ens trøjer husker og ser frem til.

Vi har løbende investeret i nye redskaber for at kunne udvikle os og nogenlunde fastholde børnene til de bliver 12-13 år.  Vi har dog bl.a. ingen springgrav, så de dygtige, der gerne vil videre skal andre steder hen.

Det har været lidt op og ned med gymnastikudvalget, hvor vi lige nu heldigvis er fire medlemmer. Det drejer sig om at blive prikket på den rigtige måde til opgaverne, og det synes jeg er en spændende udfordring. Det giver altid ekstra energi og input med nye medlemmer i udvalget,” slutter Lotte Blichfeldt.