Birgitte byder altid velkommen i SAK 77

Hvordan tager man mod nye medlemmer i en klub? Det ved Birgitte Herskind fra SAK77.

Birgitte hædret lige før de unge skulle i gang med træningen

Birgitte er velkomstambassadør og hun var indstillet af sportschefen for 14+, Søren Munch til at modtage oktober måneds buket og et diplom fra DGI Midtjylland.

Buketten blev overrakt af inklusionskonsulent, Anni Lyskjær, DGI Midtjylland i klubben indendørs træningshal i Knudlund industricenter, hvor ungdommen onsdag var i gang med at starte dagens træning. Det var dog en overrasket Birgitte, der bare havde fået besked om et ”kort møde”.

”Birgitte har i en årrække været den første, et nyt medlem har mødt i klubben - om det så er på mail, i telefonen, på SMS eller fysisk. 
Hendes indsats har været fantastisk vigtig, fordi hun på en god måde har introduceret børn og unge til atletikkens komplicerede virvar af discipliner, teknik og regler,” fremgik det af Søren Munch's indstilling, som Anni Lyskjær nævnte.

Birgitte siger selv, at hun ikke kan lade være med at gøre noget for at alle trives i klubben. Derudover gør hun også noget for at spotte nye børn, der kan have glæde af at komme til atletik.

”Jeg gør også noget ud af, at opdrage de andre børn til at tage godt imod en ny dreng eller pige.”

Både børn og forældre

”Det drejer sig om at få børnene godt med i fællesskabet, når de ankommer og tit ikke kender nogle af de andre. Børn, der går til atletik, har måske ikke fundet sig til rette i holdidrætter. Derudover kan der også være en opgave i at introducere forældrene i opgaver som kørsel til stævner m.m.,” siger Birgitte Herskind.

Det ligger helt naturligt for Birgitte at snakke med forældrene.

”Jeg prioriterer at være rummelig og tage en snak med forældrene. At præsentere sig og sige; jeg har ikke set dig før. Så nemt er det. Det er måske min baggrund som sygeplejerske, der hjælper der,” siger velkomstambassadøren Birgitte, der i i øvrigt også er en del af bestyrelsen i klubben. 

Birgitte er klubbens første i denne funktion, som nu har eksisteret i op mod 10 år, og vi håber at hun bliver ved længe endnu,” slutter Søren Munch.