Tidligere deltager: ”DGI IILU er den vildeste læringsproces”
Den Internationale Idrætslederuddannelse gav Caroline Vestergård en oplevelse for livet og kompetencer, som hun både bruger i badmintonhallen og i privatlivet. Nu vil hun give andre samme oplevelse.
”Da jeg hørte om det første gang, tænkte jeg: ’Det skal jeg bare.’”
Caroline Vestergård var solgt, da hun hørte om DGI’s Internationale Idrætslederuddannelse (IILU).
Hun var i starten af 20’erne, havde kun færdiggjort gymnasiet og elskede at rejse. Hun havde været badmintontræner i nogle år, men stod pludselig med ansvaret for både ungdom, senior og veteraner i badmintonklubben BK36 i Vanløse, selvom hun egentlig ikke havde kompetencerne til at være leder.
En idrætslederuddannelse med en praktik, som dengang foregik i Filippinerne, var derfor som skabt til hende, og cirka et år efter, at hun første gang hørte om IILU, tog hun selv afsted. Det blev en kæmpe oplevelse.
”Jeg havde det så fedt, og det lærte mig så meget. I dag tænker jeg stadig, at det var den vildeste læringsproces, jeg gik igennem på de tre uger,” siger hun.
Det fylder mest
I dag er Caroline Vestergård en af underviserne på det kommende IILU-hold. IILU er en lederuddannelse, som består af to weekender i Danmark og to en halv uges praktik i Ghana. Formålet er at udvikle ledere, trænere og instruktører igennem et forløb, som udfordrer deltagerne under fremmede vilkår.
Sikkerheden i Ghana
”Det er vigtigt for mig at sige, at der er styr på sikkerheden. Selvom man er lidt usikker, ikke har rejst så meget eller aldrig været i Afrika, så er det ikke farligt. Man får nogle unikke oplevelser, som man aldrig vil kunne få inden for Europas grænser. IILU har kørt i 10 år, og der er aldrig sket noget.”
- Caroline Vestergård, underviser på DGI IILU
Det oplevede Caroline Vestergård på egen krop, da hun deltog på uddannelsen, og nu håber hun, at et nyt hold er klar til en kæmpe oplevelse.
”De faglige kompetencer er, at du bliver en bedre træner eller leder. Du får mere struktur og overblik, og du lærer at tackle stressende situationer,” siger hun.
”Den anden del, som nærmest fylder endnu mere, er den personlige udvikling. Du finder hurtigt ud af, hvor du har stærke sider, men du finder også ud af, hvor du halter lidt, og hvor du kan udvikle dig selv. Der er en virkelig stor personlig udvikling på de tre uger.”
Sidst men ikke mindst fremhæver hun også det unikke sammenhold med de andre deltagere som en af de fedeste ting ved turen.
I år foregår praktikopholdet i Ghana. Arkivfoto.
Det lærte jeg
Da Caroline Vestergård kom hjem fra sin praktik på Filippinerne, tog hun ikke kun en stor oplevelse med. Der medfulgte også venskaber for livet. Selvom hun ikke kendte nogen af de andre deltagere på forhånd, ser hun stadig flere af dem i dag, fire år senere.
Derudover havde hun også fyldt kufferten med kompetencer, hun kunne overføre direkte til sin rolle i hallen.
”Jeg er blevet en markant bedre leder. Jeg kan analysere situationer, hvor jeg ved, at jeg får det svært, inden jeg får det svært, jeg har mere ro i pressede situationer, og jeg har lært at give slip og være mere spontan. Jeg er også blevet bedre til at bruge de mennesker og ressourcer, jeg har omkring mig,” siger hun.
På den måde var det ikke kun hende selv, som fik glæde af kompetencerne og den personlige udvikling, hun gennemgik under forløbet. Også alle de børn, unge, voksne og seniorer hun arbejdede med i badmintonklubben, fik forskellen at mærke.
Sådan finansierede Caroline sit forløb
Caroline Vestergaards badmintonklub betalte den danske del af kurset, mens hun fik økonomisk støtte til den internationale del af Lions Club Danmark. Derudover sparede hun op ved at arbejde som træner.