DGI Midtjylland henter ny direktør i Silkeborg Kommune

Jeppe Thøgersen er ny direktør for DGI Midtjylland, efter han i en årrække har arbejdet med at aktivere og bevæge Silkeborgs borgere som sektionsleder for Kultur og Fritid i kommunen.

49-årige Jeppe Thøgersen tiltræder 1. maj som direktør for DGI Midtjylland, der har kontor i Silkeborg.

Læs også: Ole overlader roret efter 16 år som direktør for DGI Midtjylland

DGI Midtjylland er én af 14 landsdelsforeninger under idrætsorganisationen DGI og tæller knap 130.000 medlemmer og over 500 foreninger. Jeppe Thøgersen kommer til efter otte år som sektionsleder for Kultur, Idræt, Fritid, Outdoor og Event i Silkeborg Kommune.

Bestyrelsesformand for DGI Midtjylland Lars Engeborg glæder sig til det fremtidige samarbejde om at opfylde ambitionen om at nå 165.000 medlemmer i 2025.

”Jeg er glad for at byde Jeppe Thøgersen velkommen i DGI-familien. Jeppe kommer med en spændende baggrund og erfaring og har allerede et indgående kendskab til vores organisation,” siger han og fortsætter:

”En af hans vigtigste opgaver har været at udvikle visionen og strategien for Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad, og han har også været tilknyttet den Bevæg dig for livet-aftale, som Silkeborg Kommune har lavet med os om Outdoor-området. Jeppe har været en af vores nærmeste og mest værdsatte samarbejdspartnere.”

Vil gøre noget ved fysisk og mental sundhed

Som sektionsleder på kultur- og fritidsområdet har Jeppe Thøgersen især arbejdet med at udvikle Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad og med at skabe det idræts- og fritidsmiljø, der findes i Silkeborg Kommune i dag.

Nu glæder han sig til at fortsætte arbejdet med at skabe bedre rammer for idræt i hele DGI Midtjyllands område.

”Jeg glæder mig til at være nysgerrig på, hvilke nye veje vi kan gå, og hvordan vi kan udvikle os som organisation uden at miste vores kerneværdi, som stadig er den samme, nemlig at være udviklende og støttende for vores medlemsforeninger,” siger han og tilføjer:

”Jeg har lyst til at gøre noget ved den udfordring, at vi bliver mindre aktive, og at vi ser flere ensomme unge mennesker, som mangler fællesskaber. Her tror jeg, at DGI kan spille en endnu større rolle, end organisationen gør i dag, i tæt samarbejde med andre aktører. Jeg glæder mig til at arbejde med, hvordan vi kan spille hinanden gode.”

Fra Silkeborg Kommune til DGI Midtjylland

Jeppe Thøgersen er 49 år og født og opvokset nord for Skive. I dag bor han i Gødvad i den østlige del af Silkeborg med sin partner Ulla og sine to børn på 11 og 14 år. I fritiden er han selv aktiv i outdoor-arenaen, hvor han nyder Silkeborgs natur fra sin MTB, i løbeskoene, i kajakken og på golfbanerne.

Han har også været aktiv i sin lokale forening Gødvad IF som spiller og målmandstræner for nogle talentfulde håndboldpiger, efter han selv i sine unge år spillede håndbold på eliteniveau.

Han er uddannet ved Institut for Statskundskab og har senere suppleret med en Master i Business Administration. Inden stillingen som sektionsleder for Kultur, Idræt, Fritid, Outdoor og Event i Silkeborg Kommune har Jeppe Thøgersen blandt andet arbejdet som politisk konsulent i Danske Regioner og som udviklingskonsulent og sekretariatsleder i handicap- og psykiatriafdelingen i Silkeborg Kommune.

Jeppe Thøgersen tiltræder som direktør for DGI Midtjylland den 1. maj, hvor han afløser Ole Toft Sørensen, der har siddet på posten i 16 år.