Eleverne på Skive College har haft bevægelse og trivsel på skoleskemaet

Bevægelse giver en bedre skoledag, og det gælder også for erhvervsskolelever. Derfor har eleverne på Skive College været aktive i et forløb med DGI Midtjylland under projektet KICK, som er målrettet erhvervsskolerne.

Frisbee - "minigolf" var en populær aktivitet på afslutningsdagen

Ca. 200 elever fra 10 faghold har deltaget i ”Kick-forløbet” fra uge 8 til uge 20.

Samtidig har 12. lærere været koblet på et kompetenceforløb via DGI Midtjylland, som har givet inspiration og værktøjer til aktiviteter og til at integrere bevægelse i undervisningen.

Tirsdag 17. maj var der afslutningen med et arrangement i Spar Nord Arena, hvor lærerne på skolen stod bag en række fantasifulde aktiviteter med forskellig intensitet.

I forbindelse med projektet har lokale foreninger været med inde over via korte forløb på tre uger. På den måde har eleverne stiftet bekendtskab med forskellige idrætter, som kan gøre det lettere at finde netop den idræt, der måske kan være interessant, hvis man ikke er med i en forening lige nu.

Fra elektrikerfaget deltog Rasmus fra Balling og Emil fra Glyngøre, som begge tidligere har spillet fodbold.

”Jeg har tidligere været ansat i forsvaret og lige nu træner jeg styrketræning hjemme i Balling. Specielt Disc Golf synes jeg har været en fin aktivitet her i forløbet,” siger Rasmus, mens Emil fremhæver judo som spændende. De nævner samtidig, at de ikke kendte til hvilke øvelser formiddagen ville indeholde.

Mere tryghed og større deltagelse

”Vi har nu en anden struktur for det. Tidligere har eleverne haft mulighed for at besøge motionscentre og haller. I det her forløb, har vi haft lokale foreninger koblet på tre uger ad gangen. Samtidig er lærerne via kompetenceforløbet mere med og aktiviteterne foregår holdvis. Det giver mere tryghed og større deltagelse fra eleverne,” siger underviser Lasse Agerholm, der er tovholder på projektet.

”Nu står vi selv for det og eleverne er dermed mere forpligtet til noget forskelligt. Vi har dog kun fået positive tilbagemeldinger, hvor eleverne går meget op i den. I forløbet har Især mountainbike og judo været et hit.”

Der er fast skemalagt aktivitet tirsdag formiddage, hvor der er to moduler, så aktiviteterne kan spænde fra mental fitness til gå-ture og fodbold.

”Som skole er vi meget opsatte på at tilbyde motion og fortsætte i samme stil. Hvis foreningerne fortsat ønsker at være med får eleverne også mulighed for at komme med ønsker til idrætter. En del af eleverne hos os er ikke i forvejen idrætsaktive. De har måske være på efterskole og nyt studie og andre interesser gør, at man ikke automatisk vender tilbage til den lokale forening.”

Lasse Agerholm tør dog ikke på nuværende tidspunkt umiddelbart konkludere, om idræt og bevægelse har ændret noget i den generelle trivsel på skolen.

”Et par foreninger har efterfølgende meldt tilbage, at nogle af eleverne har meldt sig ind, og det er jo et ekstra plus ved projektet,” tilføjer Lasse Agerholm.