Esport som valgfag har givet eleverne kompetencer på flere områder

Kommunikation, samarbejde, holdånd og den gode stemning har været det primære mål i forbindelse med valgfaget i Ikast.

Eleverne har været fordelt på to nogenlunde faste hold overfor hinanden i hele forløbet.

Højlydte jubelråb som ”sådan” ”yes”, og ”godt team” fylder ind imellem Ikast-Brande eSports lokale under tribunen på Ikast Stadion.
Her er eleverne fra Østre Skole i Ikast i gang med de sidste to timer af valgfaget esport, som har kørt to timer hver fredag eftermiddag fra januar til påske. Eleverne udgør en broget flok af 7-9 klasse elever som både er erfarne og uerfarne med esporten.

"Der har været stor interesse for faget. Vi havde 36 elever, som gerne ville med, men vi måtte desværre reducere til de 14 elever, der er plads til på holdet her hos Ikast-Brande eSport. Nogle af eleverne er startet helt fra bunden med Counter-Strike, som er det spil, der har været fokus på her," siger lærer Martin Nielsen. Han har selv startet faget op og undervist på skolen i FIFA og Counter-Strike.

De er virkelig blevet gode til at lære fra sig og støtte hinanden til at blive bedre. Det har fungeret rigtigt godt, selvom de kommer fra tre årgange på skolen.

Martin Nielsen, lærer på Østre Skole, Ikast

Hver fredag er startet med en opsummering af, hvad eleverne lærte fredagen før og afsluttet med en evaluering af dagens spil.
"Vi har haft fokus på kommunikation, samarbejde, holdånd og den gode stemning. Kommunikationen er enorm vigtigt, og de er virkelig blevet gode til at lære fra sig og støtte hinanden til at blive bedre. Det har fungeret rigtigt godt, selvom de kommer fra tre årgange på skolen."

God stemning

Hvorfor har de unge så valgt esporten, blandt de andre muligheder? Til det siger Christian Elbæk, der er 15 år og går i 8. klasse.

"Jeg synes det lød sjovt med esport, og det har det også været. Mest fordi det har været hyggeligt med en god stemning. Men vi har også lært at lave en taktik og den slags,” siger han og tilføjer, at han overvejer om han skal være medlem af foreningen.
"Jeg går ikke til andet sport, jeg har dyrket taekwondo, men det er flere år siden. Jeg spiller lidt computerspil, men det er mest i weekenden."

Emil Hodzic, der går i 7. klasse er en anden type. Han er næsten ikke til stoppe og snakker som et vandfald.
"Jeg har virkeligt nydt det her, selv om jeg har tabt de fleste gange med holdet. Jeg synes selv, jeg blevet en meget bedre kammerat. Mange flere skulle gå til esport, feks. hvis du ikke kan snakke med dine venner."

Emil har gået til andet sport indtil han var ca. 10 år. Så har han også tidligere pillet meget Call of Duty.
"Jeg opfatter mig selv som en rigtig ”Gamer” og jeg har ambitioner. Jeg kunne god tænke mig at spille på et rigtigt professionelt hold en gang," siger han frisk og frejdigt.

Alle er løftet

Dennis Mechlenburg Sørensen, formand i Ikast-Brande eSport og underviser på forløbet oplyser, at det langt fra er alle, der har spillet før.

"Jeg tror egentlig det er under halvdelen – i hver fald i forhold til Counter-Strike. Vi har taget udgangspunkt i det helt grundlæggende. Noget der kan bruges både i spillet samt i skoledagen, og at alle har fået noget ud af det. Jeg ved fra deres lærer, at eleverne har forskellige status i skolen, men alle eleverne er løftet, hvilket betyder, at de her har en mere lige status," siger han.

Valgfaget sluttede med burgere, sunde fritter og åbent hus for forældre som så, hvad det er eleverne er har lært i perioden.

"Den mest hjælpsomme fik også overrakt en præmie for sit gode arbejde, men sammen har alle arbejdet hårdt," fastslår Dennis Mechlenburg Sørensen.