Festlig fredag for frivillige i Fursund

I Fursund IF er hver 5. medlem frivillig. De var alle inviteret til lidt forkælelse for deres indsats i foreningen.

De frivillige fik såvel inspiration som god forplejning til arrangementet

Hvordan får man lige værdsat den indsats, som ydes af de mange frivillige i foreningen?

Den spekulation havde de i Fursund IF i Skive kommune.

”Vi har længe haft snakken om, at vi skal huske at værdsætte vores frivillige i Idrætsforeningen, men vi har ikke rigtig kunne få den rigtige idé til, hvordan det skulle gøres. Ved hjælp af økonomisk støtte fra en fond i Thisted Forsikring, var det muligt at stable et arrangement på benene for vores frivillige,” fortæller formand for foreningen, Charlotte Jørgensen.

Foreningen havde inviteret 100 frivillige og heraf lykkedes det at samle 50 deltagere fredag aften 24. februar.

”Det er første gang i en del år, vi har inviteret alle vores frivillige til et fælles arrangement. Der kom nogle gode ideer til, hvordan vi kan sprede budskabet om vores vigtige indsats, de frivillige lægger i Foreningen.

Foreningskonsulent i DGI Midtjylland, Anita Hylke Møller havde med glæde modtaget invitation til at deltage i arrangementet og bidrage med aftenens både sjove og faglige indlæg.

”Jeg brugte en times tid på at fortælle dem, hvor fantastisk og vigtigt deres frivillige arbejde er. Noget med bl.a. at kaste janteloven over venstre skulder og klappe sig selv på højre og andre indslag, hvor de var aktive på en måde, der fik morskab og grin frem.”

”Derudover var vi også inde på, hvad der motiverer dem i deres frivillige arbejde, og hvor betydningsfuldt det er for såvel dem selv og for lokalsamfundet. Hver 5. medlem i Fursund IF er frivillig. Det er sørme stærkt.” siger Anita Hylke Møller.

Foreningen har ikke besluttet, om det er noget og det er noget, man vil gøre igen og måske lave til en tradition.

”Vi var meget tilfredse med aftenens forløb og på den måde sige tak til alle. Ved at samle så mange på tværs i foreningen bidrager vi til, at de virkelig føler sig som en del af et stort fællesskab,” siger Charlotte Jørgensen.

Giver lyst til at arbejde videre

En af deltagerne i arrangementet var Lisbeth Bundgaard, 40 år, der underviser Fursund Idræts Forenings nye senior hold “Torsdags Træf”, som kører på 2. sæson med næsten 70 tilmeldte fra hele oplandet på Fursundegnen inkl. Fur

 ”Jeg har været frivillig i foreningen siden jeg var 13 år og indtil jeg blev 21 år, hvor jeg flyttede fra området. Jeg vendte tilbage hertil for 5 år siden, hvor jeg igen blev instruktør,” fortæller Lisbeth Bundgaard der giver baggrunden i idrætten en stor del af æren for valget af sin karrierevej som fysioterapeut.

”Det var et rigtig fint arrangement, som gav os mulighed for at møde de andre frivillige i foreningen, som vi ikke nødvendigvis kender eller møder så tit. Der var et fint oplæg fra DGI, som var med til at ryste os lidt sammen og fik os til at forstå, hvor vigtig vores rolle som frivillig er for foreningen og egnen. Det gav en god stemning at hygge videre med resten af aftenen. Det giver os også lyst til at arbejde videre og gøre en god indsats, når man ved, det bliver værdsat og hyldet på denne måde.”