Fodbold, bevægelse, fællesskab og pirater

DGI’s fodboldevent handler om at have det sjovt, bevægelse, fællesskab og at gøre børnene trygge og modige nok til at deltage i events. Resultatformidlingen er væk og alle er vindere.

DGI Pirat-Cup, er en fodboldevent, som fremmer leg, bevægelse og fællesskab. Her mødes forskellige klubber, og spiller fodbold mod hinanden, og hvor alle er vindere.

Lige meget hvor mange kampe man har vundet, eller tabt, får alle deltagere en medalje og en highfive af de flinke pirater, der overser kampene. Det giver en kæmpe glæde hos børnene, der taler om, at efter kampene får de en medalje. Det er alt fra de helt små til de større piger og drenge fra U5-U9, der spiller gennem dagen. Forældre og bedsteforældre står på sidelinjen og hepper på deres kære under kampene, mens de mellem kampene spiller fodbold med deres børn og børnebørn.

Jonas Kjer, far til en af deltagerne, Storm, synes det er fedt, at eventen ikke handler om at vinde, men om at have det sjovt. De har været til en del stævner, men ikke med et tema.
”Jeg synes det er rigtig fint, at der er medaljer til alle. I hvert fald med den alder de har, det betyder stadig noget for dem. Der er mange forældre, så der er stor tilslutning. Der er også bedsteforældre.” Han fortsætter med at forklare, hvad målet for dem er med dette stævne:
”Børnene skal have det sjovt først og fremmest, og så skal de lære at spille fodbold. Det er lysten, der driver værket, det skal være sjovt. Jeg tror også det er et fint tiltag med et tema og aktivitet, der gør det lidt ekstra sjovt.” fortæller Jonas Kjer.

Giver sammenhold

At have det sjovt og det at lære at spille fodbold er netop grundideen med DGI’s temacups, og til det knytter Pernille Tøttrup, der er mor til Njord en kommentar: 

”Jeg synes jo, at for den alder de har nu, der synes jeg, at det er vigtigt, at alle kan være med, og at man ikke differentierer på, hvem der er bedst. I den alder synes jeg, sport og fodbold skal være sjovt.

Hun slutter af med kommentaren ”Der er jo noget socialt i det. Det giver noget sammenhold og noget socialt at man lærer at kende de andre børn. Det er jo det som sport kan.”

Mads Halkier, træner for SIFolinos, hvilket er et koncept for børn der spiller U5-U8, fortæller om arrangementet:

”Det er jo 100% i tråd med det, som vi tror på i Silkeborg Idrætsforening, hvor vi har det koncept, der hedder SIFolinos. Her dyrker vi fodboldlegen, og at børnene ikke skal fjernstyres, men netop have lov til at lege fodbold.” Han fortæller videre om målet med dagen:

"Børnene skal for det første have det sjovt, og så skal de lære at gå til noget sammen. Det er primært det her med at komme ud og se, hvordan de vokser i at være i det her. Netop, at der ikke bliver målt resultater. Det er primært at have det sjovt med det og blive mere og mere modig.”

Tema gør det sjovere

Formand for Sorring-Toustrup IF, Michael Sandberg, fortæller også, at han synes, det er et godt event med god opbakning.
”Det er et super arrangement. Det med at det har et tema er altoverskyggende og gør det bare sjovere. Det kan man også se på forældrene, der siger ”wow får du sådan en”. Så er børnenes entusiasme også højere. Det gør en forskel.” og fortsætter ” Når det er de mindste, der kommer, så kommer både mor og far som oftest. De skal ud og se og støtte op omkring børnene. Og bedsteforældre har vi også set.”