Frivillighedsuddannelsen giver foreninger flere frivillige

De foreninger, som har deltaget i Frivillighedsuddannelsen, har både fået nye frivillige og værktøjer til at gøre det frivillige arbejde nemmere og sjovere.

Nr. Søby IF har frivilligstrategien klar.

HA85 har fået 12. Nr. Søby IF har fået 10. Og alene i løbet af uddannelsen havde Sunds GF fået 9.

Næsten samtlige foreninger, som har deltaget i Frivillighedsuddannelsen, er lykkedes med at rekruttere flere frivillige til foreningen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt foreningerne, som vi har lavet.

På uddannelsen kommer deltagerne igennem fem moduler om alt fra de nyeste trends om frivillighed til ledelse, organisering og rekruttering. Alle moduler med relevant teori, konkrete værktøjer og mulighed for sparring med underviserne fra DGI og de andre deltagende foreninger.

Sådan bruger de værktøjerne

Det er vidt forskelligt, hvad de deltagende foreninger har fokuseret på i implementeringen af deres nye frivillig-strategi. For HA85 har det handlet meget om at anerkende og pleje de frivilliges indsats.

”Vi har fået en større bevidsthed om rekruttering og fastholdelse af frivillige. Vi dyrker det sociale element i højere grad, da det var et område, vi ikke prioriterede godt nok, og som vi via uddannelsen fik øjnene op for er vigtigt,” lyder det.

Glyngøre IF har ikke fokuseret på en enkelt ting, men har taget flere af værktøjerne i brug.

”Vi åbner os mere mod de øvrige foreninger i byen og vil samarbejde på tværs. På vores næste møde skal vi snakke om årshjul, og så har vi uddelegeret flere opgaver i bestyrelsen,” siger foreningen.