HA85 investerer i fællesskabet og fremtiden

Aktivitet, fællessang, tapas og rosé. Det er en simpel opskrift til mere fællesskab i HA85, der brugte Fællesskabsstafetten til at forkæle medlemmer og frivillige og investere i fremtiden.

Der blev spist, sunget og hygget i flere timer efter aktiviteterne.

”Kommer tilbag’ ligesom karma (åh-åh). Kommer tilbag’ ligesom karma. Baby, du ved, at du har mig.”

Læs også: Fast køreplan forvandler idéer til nye aktiviteter, frivillige og medlemmer i HA85

Volumen er drejet helt op på max, og Burhan G og LOC fyrer den af i en fed duet foran det nok mest levende publikum, de længe har optrådt for. Men vi er ikke på nogen stor scene. Og publikum består ikke af tusind skrigende teenagepiger, men af 12 voksne kvinder, der danser, som var de på diskotek for første gang.

Vi er i Hvinningdalhallerne, og de 12 kvinder er en del af holdet Danseglæde for Kvinder i foreningen HA85. I aften overtager HA85 depechen for Fællesskabsstafetten, der er rundt i hele Silkeborg Kommune i løbet af september.

Og hvorfor ikke fejre fællesskabet og samtidig forkæle medlemmer og frivillige lidt ekstra? Her tror de på, at det kommer tilbage ligesom karma. Og medlemmerne og de frivillige, dem har HA85.

Større fokus på fællesskab

Fællesskabsstafetten kører hele september måned, hvor den hylder en lang række skønne og stærke fællesskaber i Silkeborg Kommune. Hver dag bæres den af et nyt fællesskab i kommunen, inden depechen gives videre til et nyt fællesskab.

IMG_5453.jpg

Da formand i HA85 Morten Dixen Olseth første gang hørte om Fællesskabsstafetten, var han ikke i tvivl om, at HA85 skulle være med.

”Siden coronanedlukningerne har vi bevidst haft et større fokus på fællesskabet og den sociale del af at være med i foreningen. Derfor var det oplagt at bruge Fællesskabsstafetten til at lave et socialt arrangement for vores nuværende og potentielt nye medlemmer og frivillige,” siger han.

Vi vil kredse om dem

HA85 har inviteret til en ekstra times træning på de tre hold Danseglæde for Kvinder, Gym./styrke og Høvdingebold, hvor både de nuværende medlemmer og andre interesserede kan være med. Efter aktiviteterne samles alle deltagere til en skøn blanding af tapas, fællessang, vin og hygge på HA85’s regning.

Læs også: 10 trin, der gør det nemt for frivillige at omsætte ideer til aktiviteter

Når vi mødes på en anden måde end til de idrætter, vi går til, så giver det en følelse af, at vi er en del af et fællesskab

Lars Berg Jensen, medlem og frivillig i HA85

Den type sociale arrangementer koster foreningen penge. Men investeringen kommer mange gange igen, siger Morten Dixen Olseth.

”Det er også vores mulighed for at give lidt tilbage til medlemmerne og de frivillige. Vi vil gerne kredse lidt om dem og forkæle dem, så de får et endnu stærkere fællesskab og bånd til HA85.”

IMG_5518.jpg

Det handler om initiativ

Det er præcis, hvad medlemmer og de frivillige oplever. Lars Berg Jensen er selv både aktiv på Gym./styrke-holdet og frivillig, og han mener, at foreningens initiativ til at styrke fællesskabet er afgørende.

”Det handler om initiativet, og at der er nogle, der skaber rammerne for sådan en aften. Det er super hyggeligt. Når vi mødes på en anden måde end til de idrætter, vi går til, så giver det en følelse af, at vi er en del af et fællesskab,” siger han og tilføjer:

”Det er en investering fremtiden. Når vi går herfra, så tror jeg, de fleste synes, de har haft en rigtig hyggelig aften. Hvis vi vil sikre, at vi også har den hygge fremover, så er det vigtigt, at der er nogle, der bidrager.”

Det er mørkt udenfor nu. Bordet med de glade dansende kvinder åbner en ny flaske rosé inden endnu en fællessang. I morgen tidlig skal Frivilligstafettens depeche videre til et nyt lokalområde, men her til aften bor den hos HA85’s fællesskab. Og her bor den godt.