Ildsjæl i Jebjerg-Lyby IF hædret som månedens frivillig

Inge Graversen fik buket og diplom for sit energiske frivillige arbejde i foreningen gennem mange år. Overrækkelsen skete midt i seniorholdets gymnastiktræning.

Der var anerkendende ord fra både Anita Jørgensen på billedet og Anni Lyskjær, DGI Midtjylland.

”Jeg prøver at være positiv og byde velkommen. Alle skal føle sig velkommen og godt tilpas i rummet. Det er dejligt at kunne samle mennesker til aktivitet gennem fællesskab som her igennem gymnastikken for fællesskabet er også en vigtig del af gymnastikken”

Det siger 82 årige Inge Graversen, Jebjerg-Lyby IF, som onsdag formiddag 29. september fik overrakt ”Månedens Buket” og diplom fra DGI Midtjylland.

Søger stadig gerne ny inspiration

"Hun er simpelthen fantastik og helt uundværlig i vores gymnastikforening."

Så klart og utvetydigt lød det i indstillingen af Inge Graversen til at modtage buketten, som gives til en leder, der gerne går forrest.

Inge Graversen er seniorgymnastik-instruktør i Jebjerg-Lyby IF, hvor hun har været instruktør i mange år. Både i gymnastik og folkedans. Hun har desuden siddet i gymnastikudvalget i en periode.

"Inge er altid positiv og smilende. Hun søger stadig ny inspiration og kører gerne langt efter et kursus, for at få ny frisk inspiration til hendes friske damer på holdet," fortæller Anita Jørgensen, der sammen med Malene Klausen stod bag indstillingen.

Inge giver også gerne en hjælpende hånd til gymnastikudvalget, når der er behov for det.

”For at bevare kontakten under Corona-nedlukningen har Inge inviteret gymnasterne med på en frisk gåtur i den normale træningstid," siger Anita Jørgensen og supplerer:

"Selvom Inge har passeret de 80 år, kan man dagligt møde hende på gå- og løbeture, hvor hun også lige har overskud til at samle affald op på vejen. Omdeling af idrætsforeningens foldere siger hun altid ja til, og hun har sin egen faste rute.

Højskoleophold som basis

Inge Graversen var som ung på Gerlev Idrætshøjskole, hvor hun fik lederuddannelse i gymnastik og folkedans med sig hjem i bagagen.

”Jeg har tidligere haft gymnastikhold for både børn og unge, men senere holdt pause fra gymnastikken og i 25 år være instruktør i folkedans.

”Desuden har jeg selvfølgelig også selv dyrket gymnastik i mange år og som instruktør har jeg prioriteret at søge ny inspiration og viden i både folkedansen og gymnastikken.

Der er over 30 damer på senior-gymnastikholdet, der står i rundkreds under øvelserne.

”Selv om der står stole i rundkredsen er det ikke stolegymnastik, men kun til brug for et kort pusterum. For ud over at gymnasterne skal føle sig tilpas, skal der dog også gerne sved på panden,” siger Inge Graversen der oplyser, at 5-6 af gymnasterne er over 80 år.

”Og vi slutter altid gymnastikken med to sange,” tilføjer den aktive gymnastikinstruktør.