Klaus fra Sejs-Svejbæk IF er Årets Badmintonildsjæl i Midtjylland

Klaus Svenningsen fra Sejs-Svejbæk IF er kåret som Årets Badmintonildsjæl af DGI Midtjylland for sin store frivillige indsats for badminton i foreningen.

Læs også: Lasse fra Aulum Gymnastikforening kåret som Årets Badmintontræner i Midtjylland

Der var stående klapsalver fra både spillere, trænere og forældre, da Klaus Svenningsen fra Sejs-Svejbæk IF blev kåret som Årets Badmintonildsjæl af DGI Midtjylland.

Klaus Svenningsen er formand for badmintonafdelingen og modtager prisen for sit store arbejde og engagement i foreningen. Efter badminton i en periode var lukket helt ned, har han været med til igen at gøre badminton til et attraktivt idrætstilbud i lokalområdet.

”Engang imellem er der nogle, der yder en ekstra indsats, for at aktiviteterne ude i idrætsforeningerne kan blive rigtig, rigtig gode. Det er ingen hemmelighed, at Klaus er en ildsjæl herude i Sejs-Svejbæk, og det vil vi gerne hylde i dag med prisen som Årets Ildsjæl,” sagde badmintonkonsulent i DGI Midtjylland Thomas Scheler Sørensen, da han uddelte prisen.

Det er min store drivkraft

Det var ellers en helt normal onsdag aften i hallen, da DGI Midtjylland pludselig brød ind og afbrød træningen for at overrække Klaus Svenningsen prisen til hovedpersonens store overraskelse.

”Det betyder utrolig meget. Den anerkendelse er ubeskrivelig. Det er ikke altid, man mærker, at der bliver sat pris på ens arbejde, men når man får sådan en pris, kommer det hele op til overfladen, og så giver det hele mening. Det er det hele værd,” siger Klaus Svenningsen og tilføjer:

Læs også: Snejbjerg Badmintonklub kåret som Årets Badmintonklub i Midtjylland

”Min store drivkraft er at få børn ind og spille badminton og se hallen blive fyldt op. Det er en tilfredsstillelse for mig, at børnene får nogle gode oplevelser og kommer ud at røre sig. Jeg har selv haft mange glæder af at spille badminton, da jeg var ung, og det vil jeg gerne give videre til de næste generationer.”

Klubbens faste holdepunkt

I klubben er Klaus Svenningsen kendt som en ildsjæl, der altid er gået forrest, siden han overtog formandsposten for et par år siden. I indstillingen til prisen lyder det blandt andet:

”Klaus er klubbens faste holdepunkt og tager ansvar for tingene. Han bruger mange timer i hallen og rækker gerne ud, uddelegerer ansvar og får forældre, trænere og spillere involveret i de forskellige processer for at få ting til at lykkes. Især de unge trænere er Klaus god til at involvere, så de gør sig erfaringer med at være en del af et fællesskab, tage ansvar og blive gode idrætsrollemodeller.”

Videre til landsdækkende kåring

Med titlen som Årets Badmintonildsjæl i DGI Midtjyllands område gik Klaus Svenningsen videre til den regionale finale med de største ildsjæle fra hele landsdelen.

Herfra er han også gået videre til den landsdækkende kåring af Årets Ildsjæl, der uddeles i samarbejde mellem DGI og Badminton Danmark.