Lær video fra bunden

Video på Facebook og andre sociale medier giver mange flere likes og delinger end opslag med tekst og fotos.

De levede billeder rører mere ved seerne, og det er lettere end du tror. På DGI Midtjyllands videokursus lærer du at optage, klippe og lægge video på Facebook på tre timer.

Det kan være idrætsaktiviteter i foreningen, der kan være indslag om ny aktiviteter, det kan være indslag om sociale aktiviteter, det kan være interview med formanden, eller det kan være et indslag, der lægger op til at spørge medlemmerne til råds.

Det hele foregår på Iphone, Ipad eller en android Smartphone. Du kommer til at arbejde med dine egne optagelser, du kommer til at lave et lille interview med en anden kursist, du kommer til at klippe det sammen, og du kommer til at arbejde med, hvordan du lægger det op på Facebook eller You Tube. Vi tager fat i det nødvendige for at fremstille korte videoer til sociale medier, og hvis tiden tillader det, kan vi også tale om tekstning, ekstra udstyr, musik og andre finurligheder, men det primære er det enkle og nødvendige. Du vil blive overrasket over, hvor let det er at lave en video, der ligner en million – eller en halv!

Forberedelse: Lav gerne nogle få minutters rå optagelser af én eller flere aktiviteter i jeres forening. Se videoerne på DGI’s hjemmeside.

Redigeringsprogrammet Imovie ligger på Ipad og Iphone. Det arbejder vi med på kurset. Du kan også bruge redigeringsprogrammet PowerDirector, hvis du bruger android-telefon/tablet. De fungerer stort set ens. Det koster 49 kr. og kan hentes på Google Play.

Se DGI’s instruktionsvideoer, men lad dig ikke skræmme. Se evt. kun introduktionsvideo og video om redigering i Imovie.

Om underviseren:

Per Bang, født 1959. Er freelance journalist. Arbejder med video for kunder. Har taget Danmarks Journalisthøjskoles diplomkursus ”Webvideo i virksomhedens kommunikation”, som blev holdt på Ipad/Iphone. Der ud over ”Video for viderekomne”, også på journalisthøjskolen. Fremstiller enkle videoer blandt andet for Volvo Entreprenørmaskiner, og jeg passer Tange Sø Golfklubs Facebook blandt andet med video. Mange år som frivillig leder og kender foreningsarbejdets muligheder og begrænsninger inde fra.