Anja Astrup Larsen, Viborg Gymnastik Forening hædret med Månedens Buket

Daglig leder og instruktør i VGF-centret, Anja Astrup Larsen overrasket med buket og diplom fra DGI Midtjylland.

Anja Astrup Larsen og formand Preben Jensen, der stod bag indstillingen.

Indstillingen til "Månedens Buket" kom fra formand Preben Jensen, Viborg Gymnastik Forening.

Det var derfor en overrasket Anja Astrup Larsen, der lige blev afbrudt af Preben Jensen og foreningskonsulent Anni Lyskjær fra DGI Midtjylland, mens onsdagsholdet 8. december var i fuld gang med gymnastikken.

I indstillingen stod bl.a. følgende, som Anni Lyskjær nævnte foran gymnasterne ved overrækkelsen:

"Anja har hver mandag og onsdag samlet ca. 100 seniorer og om torsdagen omkring 25, som kommer til gymnastik for at få bevægelse, smidighed og ikke mindst socialt samvær. De bliver altid mødt med et stort smil, og både under og efter gymnastikken får de gode råd og vejledning. Hun er kort sagt en blæksprutte og en fantastisk dygtig træner, der er hjertevarm og som medlemmerne elsker. Hun er et stort smil og en kæmpe hjælp for både gymnaster og vores forening, som vi i VGF meget nødigt ville være foruden,”

Herefter fik Anja Astrup Larsen overrakt buket og diplom suppleret af klapsalver fra hele salen.

Ud over gymnastikken hjælper Anja Astrup også, når det gælder indmeldelse og betaling, hvis nogle har behov for det. Der et også Anja, der står for velvære med hjemmelavede boller og kaffe efterfølgende suppleret af fællessang fra Højskolesangbogen, oplyser Preben Jensen.

Lang baggrund i gymnastikverdenen

Anja Astrup Larsen kommer fra Lind ved Herning, hvor hun som barn startede med gymnastik i den lokale forening KLG.

Herefter tog hun ”gymnastikvejen” med Hammerum Herred’s juniorhold og Repræsentationsholdet efterfulgt af et ophold på Ollerup Gymnastikhøjskole. I 1997/98 var Anja med på DGI’s andet verdenshold, hvorefter hun blev ansat på Gudenådalens Efterskole. Samtidig deltog hun på Repræsentationsholdet i DGI Midtjylland og blev senere træner her. Anja har også være på Ollerup Elitehold nogle år i forlængelse af sit højskoleophold.

”Jeg har desuden haft børnehold, konkurrencehold og pilates i VGF. Så her har jeg selvfølgelig brugt mange timer, herunder også i forbindelse med min datters deltagelse i idrætsgymnastik og TeamGym konkurrencegymnastik. Alt i alt har gymnastikken givet mig et fantastisk netværk,” siger Anja Astrup Larsen.

Anja er uddannet fysioterapeut og har i den forbindelse haft arbejde i Holstebro. I 2005-2010 boede Anja og hendes mand Esben i Norge, hvorfra Esben stammer. Et par år efter blev Anja ansat i sit nuværende job som daglig leder i VGF-centret.

En del af træningen på Anja’s formiddagshold er skadeforebyggende ved hjælp af bl.a. trampolin og balancebom. Det gør hun for at styrke gymnasternes balance og dermed forhindre faldulykker på længere sigt.

Hvordan bevarer Anja så gejsten?

”Når først jeg står inde i hallen foran gymnasterne, sker der et eller andet. Så kommer gejsten. Derudover søger jeg inspiration via kurser og anden faglig opdatering,” slutter Anja Astrup Larsen, der på sine hold har hjælp af et par medinstruktører.