Månedens buket til initiativrig badmintontræner i Engesvang

71 ungdomsspillere er medlemmer af badmintonafdelingen i Engesvang Boldklub. Bag dette flotte tal står en engageret bestyrelse, et godt trænerteam og ikke mindst modtageren af ”Månedens velkomstbuket” Thomas Scheler Sørensen.

Thomas Scheler Sørensen flankeret af badmintonbestyrelsen i Engesvang Boldklub

”Jeg glæder mig til hver eneste onsdag – det giver så meget energi. Det er fedt at være sammen med jer og fedt at være her sammen med de andre trænere, og vi har heldigvis en god bestyrelse, der bakker op om de forskellige initiativer.”

Det sagde badmintontræner Thomas Scheler Sørensen umiddelbart efter Anni Lyskjær fra DGI Midtjylland sammen med badmintonbestyrelsen overraskede ham med buket og diplom onsdag i Engesvang Hallen.

Susanne Holm Mejer havde på bestyrelsens vegne indstillet Thomas Sørensen med bla. følgende ord:

"Thomas har de sidste tre år været en engageret træner på to af vores ungdomshold. Thomas er en person der konstant er i udvikling med ideer til træning, fornyelse og udvidelse, afholdelse af aktiviteter, og rekruttering af medlemmer. Han er som træner en inspirationskilde, og meget afholdt, både af spillerne såvel som trænerkollegaer og bestyrelse. Der er altid en god atmosfære omkring Thomas. Han er ikke bange for at tilkendegive og rose det arbejde der bliver gjort i foreningen, og omkring ham.

Thomas Sørensen, der oprindelig kommer fra Sejs, har sammen med hustruen Christina fra Silkeborg boet i Engesvang i 13 år og de har to børn, der spiller badminton.

Delte ansvaret

Susanne Mejer og Thomas Sørensen gik ind og tog ansvar for ca. fire år siden, hvor den tidligere bestyrelse stoppede. Der var risiko for, at der ikke blev badminton for børnene den kommende sæson, hvis de ikke trådte til.

De aftalte at dele opgaven, så Susanne tog bestyrelsesdelen og Thomas trænerdelen.

”Jeg har selv tidligere spillet en masse badminton og har let ved som lærer at have med børn at gøre. Og så kan jeg godt lide at se børn og unge udvikle sig. Vi åbner ikke bare skabet med bolde og lader dem spille. Når vi laver noget, skal det være et godt produkt. Jeg kan godt lide, at give min egen begejstring videre. Vi spænder bredt og der er plads til alle. Den holdning går gennem hele trænerteamet. Vi vil det samme, så vi gør det simpelt. Et godt produkt vi kan være bekendt,” fortæller Thomas Sørensen, der primært tager sig af to af de tre hold. De let øvede og øvede børn.

Plads til alle

Trænerteamet er enige om, at der skal være plads til både hygge og det at have ambitioner og lyst til mere.

"De spillere der ikke er så dygtige er ligeså vigtige som de gode spillere. Herunder at de dygtige også er der for de andre. Vi har specielt også et antal piger fra både 6. og 8. klasse, som vi også gerne vil holde fast i,” siger Thomas Sørensen.

En stor del af spillerne deltager i de legendariske ”Træfstævner” i DGI Midtjylland, som 23 klubber i omegnen er en del af. Derudover har man nu et par hold tilmeldt holdturneringen, hvor forældrene er med ind over med praktiske opgaver. Ud over det har nogle af spillerne f.eks. deltaget i en juniorturnering i forbindelse med ”Danish Open”, hvor man kommer tæt på de store stjerner. Det giver også et løft for spillerne.

”Vi kan godt være stolte, og vi har også fået anerkendelse for vores arbejde. Klubben her er et godt sted at være,” fastslår Thomas Sørensen.