Månedens Buket til Kirsten Bergmann, HGF Atletik og Motion

Atletikafdelingen i Herning Gymnastik Forening er en spirende og aktiv klub - ikke mindst på grund Kirsten Bergmann.

En flok medlemmer i HGF var stille og diskret mødt op for at være med i overraskelsen

Det at have samværet med børn og unge giver en masse. At følge med i deres verden er inspirerende og med til at holde mig i gang.”

Det siger Kirsten Bergmann. modtager af ”Månedens Buket”.

Kirsten Bergmann var torsdag aften 19. maj i fuld gang med træningen hos HGF Atletik og Motion, da foreningskonsulent i DGI Midtjylland, Anni Lyskjær dukkede op med en buket blomster og diplom.

En stor flok af foreningens medlemmer var i al diskretion mødt op i klubhuset for at være med til overraskelsen. Kirsten Bergmann er i dag træner for atletik i aldersgruppen fra 13 år, men arbejder også som frivillig på tværs af alle klubbens aktiviteter.

Kirsten Bergmann fik følgende ord med på vejen fra foreningens indstilling;

”Kirsten har utrætteligt - ikke kun under og efter corona - men gennem de sidste 56 år har hun lagt et kæmpe arbejde i at gøre HGF AM til en spirende og aktiv klub med masser af sunde, sjove, sociale og seriøse aktiviteter hvor alle kan være med. Kirsten er motoren i vores klub. Hun har haft løbende og vedholdende direkte kontakt til specielt de unge atleter undervejs i nedlukningen. Mange har haft brug for en god snak, i en tid hvor flere haft det svært med trivslen. b.la. fordi de ikke har kunne dyrke deres idræt og mødes med deres kammerater fra klubben.

Formand Allan Knappe fulgte op på vegne af bestyrelsen:

”Vi vil sige dig en kæmpestor tak og anerkendelse for dit store engagement i vores forening. I den forbindelse går ordet ildsjæl igen. En person der på en særlig måde fungerer som drivkraft og inspirationskilde for os andre. Det er du i hvert fald. Du er limen, der kitter os sammen her i foreningen, som du har været en del af det i over 50 år.”

Glad for samværet med de unge

Kirsten Bergmann kom med i atletikken i Herning i da hun startede på Seminariet i 1965. Forinden havde   hun både dyrket atletik og været i gang som træner i hjembyen Viborg.

”Jeg blev derfor ret hurtigt både aktiv og træner her i HGF. Dette i en bred vifte af de klassiske discipliner – dog undtaget hammerkast og stangspring, som piger simpelthen ikke måtte dyrke den gang. Men løb højde- og længdespring var helt OK. I dag koncentrerer jeg mig omkring sprint, spring og mangekamp her i foreningen.

Ud over den faste træning er Kirsten Bergmann med til at arrangere atletikstævner og diverse løb.

 Jeg har altid godt kunnet lide, at få nye og unge ind som trænere, ud over at de er aktive,” siger Kirsten Bergmann, der i øvrigt mødte sin mand Leif i HGF i starten af sin Herningtid.