Marianne Jonassen Team HEG modtog månedens buket fra DGI Midtjylland

Foreningsmennesket og ildsjælen fra Ejstrupholm fik buketten for sit store engagement og utrættelige energi gennem 25 år.

Marianne Jonassen med diplom og Buket. Til venstre Kirsten Hoffmann

”Marianne er vores ildsjæl og er indbegrebet og prototype på et ægte foreningsmenneske, og er på ingen måder til at hamle op med. Hun er et energibundt, der har et engagement og humør som smitter af på omgivelserne. Hun har mange talenter og sprudler af en iderigdom, der ikke kun bliver ved snakken. Team HEG er dybt taknemmelige for at have Marianne med på holdet."

Det var nogle af de flotte ord i indstillingen fra Kirsten Hoffmann, Team HEG. Buketten og diplom blev overrakt mandag aften 21. november, hvor der var mørkt og lidt halvkoldt på multibanen ved Ejstrupholm Hallen, hvor Marianne trænede fodboldfitness-holdet.

Marianne Jonassen har været en stor del af udviklingen i pige- og damefodbolden i foreningen. Hun var med ved sammenlægningen af damefodbolden i 1998 under Team HEG, og har siddet i dette udvalg siden. Hun har f.eks. også været med til at starte det årlige Ejstrupholmløb.

Vil give pigerne nogle gode værdier

”Jeg startede med at spille fodbold her i Ejstrupholm, da jeg gik i 2. klasse. Vi piger spillede på hold med drengene, da der ikke var hold kun for piger. Fra konfirmationsalderen blev jeg træner, men havde pause i forbindelse med min uddannelse. Da mine egne børn var klar til at spille fodbold i 2009, var det naturligt for mig at blive træner igen,” fortæller Marianne Jonassen, der også er træner for U14, der samler fire årgange piger.

Jeg vil desuden gerne give disse piger nogle værdier, så de føler, at de kan få noget igen, hvis de selv yder noget.

Marianne Jonassen

”Her er det dejligt at være en slags sparringspartner for dem med en anden tilgang end forældrene. En form for ekstra ”ping-pong”. Jeg vil desuden gerne give disse piger nogle værdier, så de føler, at de kan få noget igen, hvis de selv yder noget.”’

Som eksempel nævner Marianne Jonassen salg af skrabelodder, som f.eks. kan give pigerne en fodboldtur.

Marianne har desuden været spillende træner på sit damehold nogle år.

”Jeg var med til at starte det her fodboldfitness. Nogle af os der spillede fodbold for mange år siden savnede det. Derfor gik vi i gang sidste forår, og vi spiller en gang om ugen her på vores multibane. De fleste er fortsat, nogle få er stoppet, mens andre er kommet til.

”Jeg tror bare, at det er en del af mig at være træner og jeg stiller faktisk ikke så mange spørgsmål ved det. Og det der stadig motiverer mig er at føle opbakning, og at spillerne får glæde af det man laver.” slutter Marianne Jonassen.”