Populært af blive DGI Certificeret dagplejer

29 dagplejemødre afsluttede lørdag 27. januar kursusforløbet i DGI Midtjylland, og et nyt hold er allerede klar.

foto: Jens Astrup

Der er stor rift om at blive DGI certificeret dagplejer med idræt leg og bevægelse. Lørdag 27. januar kunne endnu 29 dagplejemødre iføre sig denne titel. De har deltaget i tre moduler á fem timer, hvor de har fået inspiration til aktiviteter både inde og ude. Kurset er en kombination af teori og praksis med feks. både handleplaner og hvordan man finder de fysiske muligheder i nærområdet.

”I DGI har vi et ønske om, at alle børn skal have smag for livslang idræt. Derfor er dagplejernes interesse for at arbejde med leg og bevægelse helt afgørende. Certificeringsforløbet giver dagplejerne redskaber til at skabe de rette forudsætninger for, at børnene så tidligt som muligt kan mestre kroppen og dens muligheder, til gavn for barnets alsidige menneskelige udvikling”, siger børn og unge konsulent June Højgaard Simonsen, DGI Midtjylland.

Der har været deltagere fra mange kommuner i Midtjylland, med specielt Viborg og Ikast-Brande Kommune har fyldt godt på deltagerlisten.

Blandt deltagerne er Lena Bertel fra Frederiks, som siger, at hun har tilmeldt sig for generelt at få ny inspiration til hverdagen:

”Jeg vil også gerne arbejde for at gøre dagplejebørnenes motoriske selvværd bedre og være med til at udvikle dem. At se dem blive glade og stolte når noget lykkes for dem. Jeg har fået en masse gode ideer til nogle ting jeg kan inddrage i min hverdag og masser af øvelser og ikke mindst sparring med andre dagplejere om, hvad de gør. Det ser jeg frem til at bruge i min hverdag, med de øvelser der nu passer til min børnegruppe”.

For Helle Kristensen fra Silkeborg var det også ønsket om at få krop og bevægelse til at blive en naturlig del af hverdagen og hun siger bla.:

”DGI forløbet har været rigtig godt, og jeg har fået en masse ny viden, om, hvordan jeg via leg og bevægelse kan stimulere børnenes primære sanser. Specielt også hvordan jeg inddrager børn, der ikke er så fysiske aktive, til at deltage og give dem succesoplevelser, så de på sigt bliver mere modige og fysisk aktive. Jeg vil observere børnene, og hvordan de bruger kroppen og være der for dem, når de har brug for mig”.

Jeg vil observere børnene, og hvordan de bruger kroppen og være der for dem, når de har brug for mig.

Helle Kristensen

Hun nævner, at hun også vil have særlig fokus på det barn, der ikke af sig selv er opsøgende og tager initiativ og også være opmærksom på det barn, der udviser tegn på understimulerede sanser.

”Og så vil jeg prøve selv at være en god rollemodel ved at være nærværende og udvise begejstring og nysgerrighed”, siger Helle Kristensen.

For fortsat at kunne kalde sig ”DGI certificeret” skal dagplejerne i øvrigt årligt forny sig via re-certificering.