Senioridrætten fortsætter med nye retningslinjer

Selv om forsamlingsloftet er sænket til 10 personer, betyder det ikke, at Snejbjerg Seniorsport stopper aktiviteterne – tværtimod.

Snejbjerg Seniorsport starter nu gåhold op, da de nye restriktioner med et forsamlingsloft på 10 personer udfordrer de eksisterende aktiviteter i foreningen. (foto: Maria Tuxen Hedegaard)

I fredags kom meldingen, at forsamlingsloftet fra mandag er sænket til 10 personer i idrætsforeningerne for voksne udøvere. Men det behøver ikke betyde, at aktiviteterne skal stoppe. Tværtimod kan det være en anledning til at tænke i nye baner, som man vælger at gøre i Snejbjerg Seniorsport.

Formand for seniorforeningen i Snejbjerg, Erling Heller, fortæller, at man allerede lørdag begyndte at se på, hvordan aktiviteterne i foreningen kan skrues sammen minimum de næste fire uger med de nye restriktioner.

”Vi har et stort gymnastikhold med 80 personer, der ikke kan lade sig gøre. Men i stedet deler vi dem op og tilbyder andre aktiviteter som f.eks. badminton eller volley. Vi har tre haller, og vi kan dele dem op i mindre grupper, så der ikke bliver problemer med retningslinjerne,” fortæller formanden og sender store roser i retning af bestyrelsen og instruktørerne.

”Det kan ikke lade sig gøre at ændre og rette til så hurtigt uden de meget dygtige mennesker, vi har i og omkring foreningen.”

Nyt gåhold

Og det er ikke blot aktiviteterne inde i hallen i Snejbjerg, der bliver tænkt ud af boksen med. Også udendørs har foreningen nye planer.

”Vi starter et nyt gåhold op tirsdag, og her kan vi sagtens også dele medlemmerne op i hold på 10 personer. Vi kommer nok til at gå 3-4 km, og det bliver både hyggeligt og sikkert,” siger Erling Heller.

”Lige så sikkert som i REMA”

Formandens største bekymring lige nu er, at medlemmerne bliver så forskrækkede over de nye restriktioner, at de ikke tør møde op til senioridræt i Snejbjerg. Og her forsikrer Erling Heller, at foreningen har fuldstændig styr på retningslinjerne, og at alle trygt kan møde op.

”Det er lige så sikkert at gå til gymnastik og vores andre aktiviteter, som det er at handle i REMA 1000 her i Snejbjerg.”

Han opfordrer medlemmer og andre interesserede seniorer til at møde op i Snejbjerg Seniorsport.

Det, at vi kan mødes, har en enorm social værdi for vores medlemmer. Vi tager alle forholdsregler, og det gør vores medlemmer også.

Erling Heller, formand Snejbjerg Seniorsport

”Det, at vi kan mødes, har en enorm social værdi for vores medlemmer. Vi tager alle forholdsregler, og det gør vores medlemmer også. Vi skal holde os i gang, så vi ikke sygner hen. At mødes til idræt har store fysiske og mentale fordele, som vi vil holde fast i,” fortæller Erling Heller.

DGI opfordrer til fortsat aktivitet

I DGI Midtjylland er seniorkonsulent, Maria Gludsted, glad for, at foreninger som Snejbjerg Seniorsport tager udfordringen op og tænker i nye baner for at holde aktiviteterne i gang for deres medlemmer.

”Det er simpelthen fantastisk at se, hvor stort et arbejde de frivillige lægger i det for at køre aktiviteterne videre. Det har en kæmpe betydning for rigtig mange mennesker, at idræt kan fortsætte, også selv om der er udfordringer med det,” fortæller hun.

Hun understreger, at selv om forsamlingsloftet nu er på 10 personer for voksne i idrætsforeningerne, betyder det ikke, at foreningerne er lukket.

”Der er masser af aktiviteter, man fortsat kan lave. Det kan i flere tilfælde være nødvendigt at tænke i nye baner, men man behøver ikke lukke ned. Vi opfordrer meget kraftigt foreningerne til at fortsætte deres aktiviteter. Og vi står klar til at hjælpe, hvis de har behov for det,” siger seniorkonsulenten fra DGI Midtjylland.